• Haberler
  • Yaşam
  • Bakan Işıkhan: 'Yangının çıkış sebebi araştırılıyor'

Bakan Işıkhan: 'Yangının çıkış sebebi araştırılıyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Diyarbakır ve Mardin'de çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Yaz Çiçeği Köyü, Köksalan Köyü, Mazıdağı’nda yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Bakan Işıkhan, Diyarbakır ve Mardin’de çıkan yangınlarda yaşamını yitiren vatandaşlar için Allah’tan rahmet diledi.

Diyarbakır ve Mardin’de 15 canı yitirdiklerini kaydeden Işıkhan, “Şu an 78 vatandaşımız yangından etkilenmiş durumda, 2 vatandaşımız tedavi altında. Yaralı kardeşlerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Perşembe günü başlayan yangın, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde başlamış, maalesef rüzgârın etkisiyle de birlikte Mazıdağ’a kadar yayılarak büyük bir alanı etkilemiş durumda. Yangın başlar başlamaz her iki ilimizde de valiliklerimiz koordinatörlüğünde, AFAD başta olmak üzere, UMKE ve Tarım Orman İl Müdürlüklerimiz olaya anında müdahalede bulunmuşlardır” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, küçükbaş, büyükbaş hayvan kayıpları ve zarar gören ekili alanlarla ilgili de Tarım İl Müdürlüklerinin hasar tespit çalışmaları yaptıklarına değinerek, “Çalışmalarımız devam ediyor ve devlet olarak biz buradayız. Olayın ilk çıktığı andan itibaren devletin tüm kurumlarıyla birlikte yangına müdahale edilmeye çalışıldı. Daha sonra tabi ki özellikle yangından zarar gören kardeşlerimize Acil Yardım Ödeneği ile devletimiz gerekli maddi desteği sağladı. Ancak zarar tespit çalışmaları devam ediyor. Bu noktada ortaya çıkacak durumla ilgili olarak da gerekli destekler ve müdahaleler Valiliklerimiz aracılığıyla yapılacaktır” diye konuştu.

Mardin’de 86 araç, 451 personel; Diyarbakır’da 94 araç ve 557 personel ile yangına anında müdahale edildiğine vurgu yapan Işıkhan, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak amacıyla ben de bu topraklarda doğmuş bir kardeşiniz olarak buraya geldim. Sayın Cumhurbaşkanımızın taziye dileklerini kardeşlerimize ileteceğim. Yanlarında olacağız, ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Sağ olsun devletimiz burada, Sayın Valimiz, milletvekillerimiz burada, hepimiz buradayız. Tabi bu yaraları da hep birlikte saracağız. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum, kaybettiğimiz 15 canımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Allah’u Teâla inşallah bir daha böyle afetler yaşatmasın diyorum.”

Işıkhan, daha dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaparak, “Önümüz Temmuz, Ağustos ayları. Bu tür yangınlar ortaya çıkabilir” dedi.

Bakan Işıkhan, yangının çıkış sebebi ile ilgili tahkikatların devam ettiğini bildirerek, “Tabi ki bunda kimin kusuru, ihmali varsa elbette savcılıklarımız, hukukçularımız, görevlerinin başındadır. Tarım İl Müdürlüklerimiz hasar tespitlerini yapıyor. Hasar tespitinden sonra mağdur olan vatandaşlarımıza da kısa sürede destek vermeliyiz ve yaralarını sarmalıyız” ifadesini kullandı.
 

Bakmadan Geçme