Bakan Özhaseki'den Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'a müjde

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman illeri için önemli bir müjde verdi. Bakan Özhaseki, bu illerde şehir meydanlarının altyapı ve üstyapısıyla birlikte yeniden inşa edileceğini duyurdu.

"Depremden etkilenen illerimizde sadece konut üretmiyoruz. Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacak, ticari hayata güç katacak olan, şehirlerimizin kalbi şehir meydanlarımızı da tarihî ve kültürel dokusuna uygun olarak inşa ediyoruz," diyen Özhaseki, şehirlerin tarihi ve kültürel mirasına büyük önem verdiklerini vurguladı.

Bakan Özhaseki, “Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da şehir meydanlarımızı altyapısı ve üstyapısıyla yeniden yapıyoruz. Depremden etkilenen illerimizde sadece konut üretmiyoruz. Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacak, ticari hayata güç katacak olan, şehirlerimizin kalbi şehir meydanlarımızı da tarihî ve kültürel dokusuna uygun olarak inşa ediyoruz. Yeşil ve çevre dostu olacak şekilde planladığımız şehir meydanlarımız, vatandaşlarımız için hem yeni bir yaşam alanı hem de bugünden yarına bir köprü olacak.” İfadelerine yer verdi.

Deprem sonrası yeniden inşa projeleri, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman için yeni bir başlangıç ve umut kaynağı olacak. Bu iller, modern, yeşil ve sürdürülebilir meydanlarıyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerleyecek. Bakan Özhaseki’nin açıklamaları, bölge halkı için büyük bir umut ve heyecan kaynağı oldu.
 

Bakmadan Geçme