• Haberler
  • Gündem
  • Bakan Yılmaz Tunç, 'Türkiye Yüzyıl'ını, adaletin yüzyılı yapacağız'

Bakan Yılmaz Tunç, 'Türkiye Yüzyıl'ını, adaletin yüzyılı yapacağız'

2024-2025 adli yılına girerken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı camiasına yönelik anlamlı bir mesaj paylaştı. Adaletin, toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, 'Adalet, mülkün temeli, toplumsal barış ve huzurun teminatıdır. Adalet, hakkı hak sahibine teslim etmek, her şeyi yerli yerine koymaktır.' diyerek adaletin önemine dikkat çekti.

Hukuk devletinin ve yargı bağımsızlığının adaletin tecellisi için vazgeçilmez olduğuna işaret eden Bakan Tunç, yeni adli yılın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diledi. Yargı mensuplarına seslenerek, "Adaletin tecellisi için fedakârca görev yapan hâkimlerimize, Cumhuriyet savcılarımıza, avukatlarımıza ve tüm adalet teşkilatımıza çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yayımladığı mesajında, “Adalet, mülkün temeli, toplumsal barış ve huzurun teminatıdır. Adalet, hakkı hak sahibine teslim etmek, her şeyi yerli yerine koymaktır. Adaletin tecellisi hukuk devletiyle, hukuk devleti ise tarafsız ve bağımsız yargıyla mümkündür.

2024-2025 Adli Yılın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Adaletin tecellisi için fedakârca görev yapan hâkimlerimize, Cumhuriyet savcılarımıza, avukatlarımıza ve tüm adalet teşkilatımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Son 23 yıldır olduğu gibi bundan sonra da hukukun üstünlüğü ilkesinden hiçbir zaman taviz vermeden adalet hizmetlerinin etkinliğini ve sunumunun kalitesini artırmak, adalete olan güveni zirveye taşımak, Türkiye Yüzyılı’nı, Adaletin Yüzyılı yapmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Demokrasimizin standartlarının yükseltilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi, temel hak ve hürriyetlerin genişletilmesi adına önemli reformlara imza atmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme