Başkent'te siyasete kısa bir mola!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 23 Nisan Milli Egemenlik Konserini izledi.

TBMM’de ilk defa gerçekleştirilen konserde, 150 kişiden oluşan Türkiye Yüzyılı Orkestra ve Korosu çeşitli eserler seslendirdi. 

Meclis Şeref Kapısı önünde kurulan sahnede, AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen Hacıoğulları’nın özel olarak bestelediği "23 Nisan Marşı" dört çocuk solist tarafından ilk kez seslendirildi. Marşın seslendirildiği sırada bir çocuk solist tarafından Filistin atkısı açıldı.

 Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören konser sonunda TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yücel Arzen’e çiçek verdi, koroyu da tebrik etti. 

1071'den 2024'e mapping gösterisi 

Konserin ardından geçmişten günümüze Türk tarihini anlatan ışık ve mapping gösterisi yapıldı. Gösteriyle, 1071'den 2024'e kadar geçen zaman, Meclis ana binasının yüzeyine yansıtıldı.

 Yaklaşık 8 dakikalık ışık ve mapping gösterisinde, millet iradesine atıfta bulunularak "Hakimiyetin sahibi millettir" ifadesine yer verildi.

Ayrıca TBMM Başkanı Kurtulmuş, etkinlikle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu, Gazi Meclisimizde çocuklarımızla birlikte yaşadık.

Türkiye Yüzyılı Orkestra ve Korosu tarafından ilk kez seslendirilen 23 Nisan Marşı’yla bu geceyi unutulmaz kılan çocuklarımıza, koromuza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Maziden atiye uzanan şanlı yürüyüşümüzü ve tarihimizin dönüm noktalarını sergileyen “1071'den 2024'e Mapping Gösterisi”ni, millî iradenin kalbi Meclisimizde çocuklarımızla birlikte izledik.

Nice 23 Nisan’lara, nice yüz yıllara…” dedi.
 

Bakmadan Geçme