• Haberler
  • Spor
  • Genç Yüzme Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na damga vurdu

Genç Yüzme Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na damga vurdu

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye adına mücadele eden Genç Yüzme Milli Takımı büyük bir başarıya imza attı. Kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışında yarışan takımımız, Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Gizem Güvenç, Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir ve Zehra Duru Bilgin'den oluşan Genç Yüzme Milli Takımı, mücadele ettikleri yarışta Türkiye adına tarihi bir başarı elde etti. Yarış sırasında gösterdikleri üstün performansla Türkiye rekorunu da kıran takımımız, yüzme tarihinde ilk bayrak madalyasını kazanma başarısını gösterdi.

Başarılarını kutlamak için Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da bir tebrik mesajı yayımladı. Bakan Bak, takımın elde ettiği bu önemli başarıyla gurur duyduklarını belirtirken, sporcuları ve teknik ekibi tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda, kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışında Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Genç Yüzme Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Elde ettikleri bu başarı ile Türkiye rekoru kıran ve yüzme tarihimizin ilk bayrak madalyasını kazanan Gizem Güvenç, Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir ve Zehra Duru Bilgin'den oluşan Genç Yüzme Milli Takımımızın başarılarının devamını diliyorum.”

Bu sonuçla birlikte, Türk yüzme sporunun uluslararası alanda aldığı önemli bir adım olan bronz madalya, Türk spor camiasında büyük sevinç yarattı.
 

Bakmadan Geçme