• Haberler
  • Sağlık
  • Haşerelerle mücadelede doğru yaklaşım: ANG Almila'dan önemli açıklamalar

Haşerelerle mücadelede doğru yaklaşım: ANG Almila'dan önemli açıklamalar

Halk sağlığını korumak adına haşerelerle mücadelede doğru adımlar atılması büyük önem taşıyor. ANG Almila İlaç ve İlaçlama Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Gürz, Ekonomi-X Gazetesine yaptığı özel açıklamalarda bu konuya dikkat çekti.

İlaç seçiminin doğru yapılmasının önemine vurgu yapan Adem Gürz, halk sağlığı ilaçlarının zirai ilaçlardan farklı olduğunu ve insan sağlığına zarar vermediklerini vurguladı. Bu nedenle, vatandaşların doğru ürünleri tercih etmeleri gerektiğini ifade eden Gürz, ANG Almila'nın sektörde öncü bir konumda olduğunu belirtti.

Yaz sezonunda haşerelerle mücadelede önemli dönem

Adem Gürz, Ekonomi-X Gazetesine verdiği özel röportajında şu ifadelere yer verdi: “Yaz sezonu gelip havalar ısındığında haşereler doğal olarak ortaya çıkar. Bununla ilgili hem kamu kurum ve kuruluşları hem de bizim gibi özel firmalar ilaçlama yaparlar. Zaten imalathaneler, iş yerleri, gıda imalathaneleri aylık periyodik olarak ilaçlamalarını yaptırıyorlar. Özellikle hijyene önem veren müşterisinin herhangi bir sorunla karşılaşmamasını isteyen insanlar zaten periyodik olarak ilaçlama yaptırıyorlar. 6 Şubat depremlerinde yıkılan çok konut olduğu için insanlarımız genel itibariyle bağ evlerinde yaşamaya başladı. Bu dönemde en çok bağ bahçe ilaçlamaları oluyor. Havanın ısınmasıyla birlikte bu dönem haşerelerin yoğun olduğu bir zaman dilimi. Biz de 15 kişilik ekibimizle Kahramanmaraş merkez, ilçeleri ve çevre illerde ilaçlama hizmeti veriyoruz 

Doğru ilaç seçimi yapılmalı

Vatandaşlarımız doğru yerden doğru adresten bu ilaçla ulaşabilir. İnsanların yaşam alanlarındaki haşerelerle mücadele etmek için kullandığı ilaçların ismi halk sağlığı ilaçlarıdır. Bunlar zirai ilaçlardan farklıdır. Tarlada, bitkilerde kullanılan ilaç kesinlikle kullanılmamalıdır. Bizim gibi halk sağlığı ilaçları satan ya da uygulayan firmalarda bunları bulabilirler. Bunların insanlarda kanserojen etki yapan bir zararlı etkisi yoktur. İnsan yaşamına zarar veren özellikleri yoktur. Vatandaşlarımızın bundan dolayı ilaç alımına, ilaç aldığı yere çok önem vermesi gerekiyor. Halk sağlığı ilaçları alması gerekiyor. Zirai ilaçlar insan yaşam alanlarında kullanılamaz. Ev, iş yeri ilaçlamasını yaparken bizim tavsiyemiz insanların kendilerinin yapmaması. Çünkü bu sonuçta insan sağlığını ilgilendiren bir konudur. Bu işin profesyonelleri tarafından yapılması gerekiyor. Yetkinlik belgesi olan, ilaçlama firmalarıyla görüşerek hem evlerine hem iş yerlerini ilaçlatabilirler. 

Profesyonel ilaçlama hizmeti ve ANG Almila'nın rolü

Biz kendi sektöründe Türkiye'nin en büyük on firmasından biriyiz. Yaklaşık 27 vilayette faaliyet gösteriyoruz. İlaçlama ekibi olarak 4 Ziraat Mühendisi önderliğinde 15 kişilik ekibimiz var. Gerçekten işimizi profesyonelce yapıyoruz. Bugün hem Sağlık Müdürlüğünün hem büyük firmaların tercih ettiği, bizi önerdiği bir firmayız. ANG Almila gerçekten işinde profesyonelce bir hizmet veriyor. Ben kendim de Ziraat Yüksek Mühendisiyim. Doğru ilaçları kullanıyor, doğru ilaçlama yaparız. Bu konuda tercih edildiğimizde vatandaşlarımızın herhangi bir sorunla karşılaşmayacaklarını söyleyebilirim. 

Apartman ilaçlamalarında doğru bilinen yanlışlar

Apartman ilaçlamalarından yanlış bilinen bazı gerçekler var. Bir dairenin ilaçlanması evde yaşanan sorunu çözmez. Bir apartmanda bir daireyi ilaçlarsanız birkaç gün sonra o daireye diğer dairelerden böceklerin gelmesini engelleyemezsiniz. Sağlıklı olan, doğru olan, apartmandaki tüm dairelerin ve ortak kullanım alanlarının ilaçlanmasıdır. Biz ev ve bu tür apartmanlarda senede iki defa bir yaz başlangıcında bir de yaz sonunda ilaçlama öneriyoruz. Ve tüm dairelerle ortak kullanım alanlarının birlikte ilaçlanması gerektiğini düşünüyoruz. Şunu unutmamalıyız ki böcekler hastalıkların taşıyıcı vektörleridir. Biz yaşam alanlarında, haşereleri, böcekleri işlemiyoruz. Bu insanın sağlığı açısından çok önemlidir.”
 

Bakmadan Geçme