• Haberler
  • Diğer
  • Hayırsever iş insanından KSÜ'ye anlamlı bağış

Hayırsever iş insanından KSÜ'ye anlamlı bağış

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda hayırsever iş insanı Mehmet Tanrıverdi Ailesinin bağışlarıyla kurulan 2 adet bilgisayar laboratuvarı hizmete açıldı.

KSÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen açılış törenine KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Latif Öztürk, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Orhan Doğan, Ensar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Tanrıverdi ve kardeşi Kevser Tanrıverdi ile akademik-idari personel katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım “Hayırsever iş insanı merhum Mehmet Tanrıverdi ile aramızda güzel bir dostluk mevcuttu.  Onun ardından kıymetli ailesi şehrimize ve üniversitemize önemli katkılar vermeye devam ediyor. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun inşası yeni tamamlandı. Binamızın en önemli eksikliklerinden birisi olan bilgisayar laboratuvarını, Mehmet Tanrıverdi Ailesi adına Ertuğrul Tanrıverdi ve Kevser Tanrıverdi’nin desteği ile hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Kurulan laboratuvarlarımızda Mehmet Tanrıverdi’nin adını yaşatmaya devam edeceğiz.  Burada eğitim alan öğrencilerimiz de onu rahmetle yad edecek. Toplam 84 adet bilgisayar ve tüm tefrişat malzemeleri ile kurulan bu laboratuvarlarda gençlerimize kaliteli bir eğitim vererek ülkemizin geleceğine de katkı sağlayacağız.

Sanayi ve üniversite işbirliği ile şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı bağışlarından dolayı hayırsever Mehmet Tanrıverdi Ailesine çok teşekkür ederiz. Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz tarafından üniversitemize bu türden katkıların devam etmesini ümit ediyoruz." dedi.

Törende konuşan Ensar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Tanrıverdi ise “Rahmetli babamız Mehmet Tanrıverdi adına modern bir bilgisayar laboratuvarı kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Üniversite ile şehrin, üniversite ile sanayinin iç içe olması şart diye düşünüyorum. Üniversitemiz büyürse buradan eğitim alan gençlerimiz, şehrimizin sanayisi ve ticareti dolayısıyla da ülkemiz çok şey kazanır. Hepimizin üniversiteye yardımcı olması gerektiğini, üniversite ile birlikte çalışmalar yürüterek gelişimine katkı sağlamayı bir borç kabul ediyoruz. Depremden etkilenen şehrimizin üniversitesine elbirliği ile katkılar vererek daha iyi yerlere gelmesini sağlamalıyız. Biz küçük bir başlangıç yaparak öncü olduk, inşallah bundan sonraki süreçte de destek olmaya devam edeceğiz. Başta Rektörümüz olmak üzere rahmetli babamızın adını yaşatacak bu hizmetin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz.” sözlerini kullandı.

Açılış töreninin ardından Rektör Yasım, Mehmet Tanrıverdi Ailesi adına Kevser Tanrıverdi’ye Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine vermiş oldukları değerli katkılardan dolayı plaket takdim etti.

Bakmadan Geçme