• Haberler
  • Asayiş
  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, '62 kişi hayatını kaybetti'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, '62 kişi hayatını kaybetti'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili süresince Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin denetimlerinin 24 saat esasına göre devam ettiğini belirtti. Bayram tatilinin 7. günü olan 21 Haziran 2024 Cuma günü içerisinde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin önemli bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, bayram tatilinin 7. gününde:

597 trafik kazası meydana geldi. 13 kişi hayatını kaybetti. 1.007 kişi yaralandı. 406.165 araç denetlendi. 21.129 araca hız ve radar işlemi uygulandı. 39.021 araca ise diğer trafik işlemleri yapıldı.

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk yedi gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) toplamda: 62 kişinin hayatını kaybettiğini, 8.690 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesi için vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Özellikle aşırı hız yapmamalarını, araçlarda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmemelerini ve trafik kurallarına harfiyen uymalarını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, vatandaşların bayram tatilini huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için tüm önlemlerin alındığını belirterek, trafik kazalarının önlenmesi adına yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekti. Vatandaşların daha bilinçli ve dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, trafikte can kayıplarının önüne geçebilmek adına tüm sürücüleri duyarlı olmaya davet etti.
 

Bakmadan Geçme