Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden 20 milyon TL'lik yatırım desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde yerel ekonomiyi canlandırmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla toplam 20 milyon TL'lik dev bir yatırım gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bu yatırımla birlikte vatandaşların bayramı daha rahat ve huzurlu geçirmelerini hedeflediklerini belirtti.

Başkan Görgel, yerel esnafın bayram öncesi ekonomik sıkıntı yaşamaması için belediyenin vadesi gelmemiş alacaklarını gününden önce ödediklerini açıkladı. Bu erken ödeme imkanı sayesinde esnafın bayrama daha hazırlıklı girdiğini ve ticari faaliyetlerinin aksamadığını ifade etti. Başkan Görgel, “Esnafımızın yanındayız ve onların ekonomik olarak güçlü kalmasını sağlamak adına elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

İhtiyaç sahiplerine maddi destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 8 bin vatandaşa Dermankart aracılığıyla kişi başı 2 bin 500 TL olmak üzere toplamda 20 milyon TL'lik maddi destek sağladı. Başkan Görgel, bu yardımların bayram öncesi vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamalarına büyük katkı sağladığını vurguladı. Görgel, “İhtiyaç sahibi hemşehrilerimizin bayramı huzur içinde geçirmesi için gereken desteği sağladık” diye konuştu.

Sosyal hizmetlerde büyük atılım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmetlerde de önemli adımlar atmaya devam ediyor. Evde yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların kişisel bakımları ve ev temizliği belediye ekipleri tarafından yapılıyor. Bayram süresince sıcak yemek hizmeti de bu vatandaşlara ulaştırılacak. Başkan Görgel, “Yaşlı ve yalnız vatandaşlarımızı bayramda da yalnız bırakmıyoruz. Onların her türlü ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Ücretsiz toplu taşıma hizmeti

Bayram süresince belediye ve özel halk otobüsleriyle ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunulacağını belirten Başkan Görgel, vatandaşların bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için tüm önlemlerin alındığını ifade etti. Görgel, “Toplu taşıma hizmetimiz bayram boyunca ücretsiz olacak. Hemşehrilerimizin bayramı rahatça geçirmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik” diye konuştu.

Personel için bayram ikramiyesi

Belediye çalışanlarının özverili çalışmaları karşısında Başkan Görgel, personelin bayram ikramiyelerini de unutmadı. İşçi kardeşlerine 6 bin TL bayram ikramiyesi yatırıldığını belirten Görgel, “Personelimizin emeğinin karşılığını vermek bizim önceliğimizdir. Bu bayramda da onların yanındayız” dedi.

Bayram hazırlıkları tamam

Başkan Görgel, bayram süresince herhangi bir sorun yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ ekiplerinin 7/24 sahada olacağını belirtti. Şehir genelinde temizlik çalışmaları, mezarlıklarda ikram noktaları, toplu kullanım alanları ve camilerde ilaçlama gibi hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Görgel, “Hemşehrilerimizin sorunsuz bir bayram geçirmesi için ekiplerimiz teyakkuzda” dedi.

Başkan Görgel, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, bayramın; şehre, millete ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni etti. Bayramın 1. günü saat 18.30’da Büyükşehir Belediyesi yanındaki meydanda yapılacak bayramlaşma programına tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerini davet etti.
 

Bakmadan Geçme