• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi esnafı, yeniden inşa için devlet desteği talep ediyor

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi esnafı, yeniden inşa için devlet desteği talep ediyor

Kahramanmaraş'ın ticaret ve sanayi hayatının önemli merkezlerinden biri olan Küçük Sanayi Sitesi, 6 Şubat depreminin ardından ciddi hasarlarla karşı karşıya kaldı. Binlerce iş yerinin zarar gördüğü bu süreçte, esnafın ekonomik olarak zor günler geçirdiği biliniyor. Ancak, bölgedeki ticaret ve sanayi potansiyelini canlandırmak adına önemli adımlar atılıyor. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Kır, Küçük Sanayi Sitesi esnafının yaşadığı zorlukları ve çözüm yollarını kamuoyuyla paylaştı.

Ekonomi-X Gazetecisine açıklamalarda bulunan KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Kır, Küçük Sanayi sitesi esnaflarının 6 Şubat depremlerinin ardından zor günler geçirdiğini belirtti.

Sadi Kır, Küçük Sanayi Sitesi esnaflarının sorunlarının kısa sürede çözüme kavuşturulması adına önemli adımların atıldığını ve atılmaya devam ettiğini ifade etti.

Adı küçük kendisi büyük Küçük Sanayi Sitesi esnaflarının 6 Şubat depremlerinde büyük yara aldığını dile getiren Sadi Kır, “15 bin insansına istihdam sağlayan ve 3 bin 500 yakın iş yerinin bulunduğu bir sanayi sitesidir. 6 Şubat depremlerinden sonra burada yaklaşık bin 200’e yakın ağır, orta hasarlı ve hafif hasarlı iş yerlerimiz var. Depremler esnaflarımıza istihdam konusunda zarar vermiştir. Sanayimizde üreten insanlarımız vardı. Üretim yapan iş yerleri yıkıldı veya ağır hasar aldı. İş kaybımız fazlalaştı.” İfadelerine yer verdi.

Devletimiz de esnafımızla el ele vererek bir an önce sanayimizi, ayağa kaldırmaya uğraşıyoruz

Küçük Sanayi Sitesinin yeniden ayağa kalkması devlet ve esnaf el ele vererek yeniden çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan Sadi Kır, “Devletimiz ve esnafımız el ele vererek bir an önce sanayimizi, ayağa kaldırmaya uğraşıyoruz. Burada Sanayi kooperatifinin, Teknik makine kooperatifinin, son aşama gelinen iş yerleri var. Hayırlısıyla inşallah bunları yavaş yavaş teslim edilmeye başlandı. Sanayi Kooperatifi'nin bu ay sonu itibariyle çekilişlerin kuralarının çekileceği söyleniliyor. Hayırlısıyla inşallah esnaflarımız bunları teslim edilerekten yavaş yavaş tabii ki 6 Şubat depreminden sonra daha güçlü bir sanayi olacağımıza inanıyoruz.” Dedi.

Esnaflarımız kendi arsalarına işyeri yapmak için kredi desteği bekliyor

Esnafların kendilerine ait arsalarda işyerlerini yapması için devletten kredi desteği beklendiğini ifade eden Kır, “Bir an önce iş yerlerimizin teslim edilmesi ve bu yukarı tarafta 5 bin 550 dönümün yaklaşık 800’e yakın esnafımızın kendi arsa alanları var. Devletimizin buradaki arsa olan esnaflarımıza bir kredilerle esnaflarımız kendi iş yerlerini kendileri yaptırması kanaatindeyiz. Esnaflarımız kendi arsalarına işyeri yapmak için kredi desteği bekliyor.” diye konuştu.

Son olarak Tomsuklu OSB alanında Küçük Sanayi Sitesi için ayrılması planlanan alanın esnafı büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Kır, şunları kaydetti: “Tomsuklu Çınaraltı mevkiinde yapılacak olan Küçük Sanayi sitesi için yaklaşık bin 100 esnafımız ortalama Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne dilekçe verdi. Bir an önce de bu esnaflarımızın Tomsuklu'daki iş yerlerinin verilmesi önemlidir.”
 

Bakmadan Geçme