Kahramanmaraş Valisi dahil 23 ilin Valisi Ankara'ya çağrıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başkanlığında, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer dahil 23 İl Vali, Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi'nde gerçekleştirilen 2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık toplantısına katıldı.

Toplantıda, Orman yangınlarıyla mücadele kapasitesinin artırmak için atılacak adımlar değerlendirildi.
 
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hava ve kara araçları sayısından, personel sayısının artırılmasına, kamu kurum ve kuruluşlarından sivil toplum yapılarına varınca kadar topyekun bir mücadele içinde olduklarını ifade etti.
 
Bakan Yerlikaya, “Yeşil Vatanımızı hep birlikte korumak için; Bakanlıklarımız, kurumlarımız, STK’larımız, gönüllülerimiz ve tüm vatandaşlarımızla hep birlikte tek vücut oluyor, geleceğimiz için “Orman Benim” diyerek ormanlarımıza sahip çıkıyoruz.” dedi.
 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise “Biz, tarihimizin en güçlü hava ve kara filosuyla, bütün teknolojik imkânlarımızla, 25 bin orman kahramanı yangın işçimiz ve 122 bin gönüllümüzle hazırız.
 
Ama asıl hedefimiz, yaptığımız önleme çalışmalarıyla yangınların hiç çıkmaması. Vatandaşlarımızın da yangının hiç çıkmaması için azami dikkati göstereceklerinden ve Yeşil Vatan’a sahip çıkacaklarından hiç şüphemiz yok” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme