• Haberler
  • Yaşam
  • Kentsel dönüşümün en güzel silüeti Kirazlıtepe

Kentsel dönüşümün en güzel silüeti Kirazlıtepe

İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Kirazlıtepe Mahallesi'nde TOKİ tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla vatandaşlar güvenli, sağlam ve kaliteli konutlarına kavuşuyor. Sosyal medya hesabından Kirazlıtepe'nin yeni görüntülerini paylaşan Bakan Kurum, 'Üsküdar Kirazlıtepe, İstanbul'da yapmak istediğimiz dönüşümün en güzel örneklerinden biri oldu. Vatandaşımıza yaraşır, şehrin dokusuna uygun, modern, kullanışlı binalar inşa ettik' ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul’da Üsküdar Çamlıca Camii ve çevresi ile Kirazlıtepe ve Mehmet Akif mahallelerinde yürütülen 7 bin 84 konutluk kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1’inci etap konutları teslim edildi. İlk etapta 551 hak sahibi yeni konut ve iş yerlerine taşındı.

Teslimi yapılan konutlarla ilgili görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Murat Kurum, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Üsküdar Kirazlıtepe, İstanbul’da yapmak istediğimiz dönüşümün en güzel örneklerinden biri oldu. Vatandaşımıza yaraşır, şehrin dokusuna uygun, modern, kullanışlı binalar yaptık. Semt sakinlerinin deprem kaygısını ortadan kaldırdık. Devletimize olan güveni boşa çıkarmadık.

Dönüşüme karşı çıkanlar gelip Kirazlıtepe’yi görsün

Yeni evlerine taşınan vatandaşlar ise herkesin kentsel dönüşümden faydalanması gerektiğinin altını çizdi. Hak sahibi Sevgi Budak, “Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar gelip Kirazlıtepe’yi görsünler. Evlerin eski halini de şimdiki hallerini de görsünler. Tereddüt etmesinler, evlerini kentsel dönüşüme versinler. Evleri sağlam olsun. Rahat rahat otursunlar. Devletimize güvensinler, evleri yapılsın” dedi.

Bu kadar iyisini beklemiyorduk

TOKİ konutlarının sağlamlığına dikkat çeken Budak şunları anlattı: Evler yapılırken inşaatları biz gördük, çok sağlam yaptılar, demirleri çok sık döşediler. Deprem korkum artık yok, evimde rahat uyuyorum. Devlet güvenimizi boşa çıkartmadı. Rahat edeceğiz diye umuyorduk ama bu kadarını da beklemiyorduk. Burası yalnızca bir ev değil, bir yaşam alanı. İhtiyacınız olan her şeyi burada bulabilirsiniz. Ayrıca alıştığımız muhit, alıştığımız ve eskiden beri var olan kırk yıllık komşularımız var burada.

Bakmadan Geçme