• Haberler
  • Ekonomi
  • Mehmet Alkan: 'Tomsuklu alanının faaliyete geçirilmesi şart'

Mehmet Alkan: 'Tomsuklu alanının faaliyete geçirilmesi şart'

Kahramanmaraş'ın sanayi potansiyeli ve ekonomik kalkınması üzerine önemli çağrıda bulunan Alkan Makine İşletme Sahibi Mehmet Alkan, Ekonomi-X Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarda, şehrin sanayi alanında yapılan gelişme ve geliştirme projelerinin yetersizliğine dikkat çekti.

Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Alkan Makina olarak yaşadıkları depremin ardından, uzun yıllardır Kahramanmaraş'ta sanayi alanında yeterli gelişme olmadığını belirten Mehmet Alkan, özellikle Tomsuklu alanının bir an önce faaliyete geçirilmesinin şehir için hayati önem taşıdığını vurguladı. 

Mehmet Alkan, Tomsuklu alanının inşası ve faaliyete geçirilmesinin, işletmelerin verimliliğini ve rekabet gücünü artırarak şehrin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Alkan, "Sanayi sitelerinin gelişimi, şehrin genel kalkınmasının da bir göstergesi olup, bu alandaki yatırımların hızlandırılması gerekmektedir. Sanayi kalkındıkça, şehrimiz de kalkınacak ve daha iyi bir yaşam standardına ulaşacaktır." dedi.

Tomsuklu'daki arsaların dağıtımında adaletli bir yol izlenmesi gerektiğini vurgulayan Alkan, öncelikli olarak gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini, bu adaletin sağlanmasının takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kahramanmaraş'ın sanayi alanında yeterince yararlanamıyor

Makine İşletme Sahibi Mehmet Alkan, Ekonomi-X Gazetesi'ne verdiği özel röportajında şu ifadelere yer verdi: “Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Alkan Makina olarak yaşadığımız ve asla unutamayacağımız depremi de düşünerek, uzun süredir hatta yıllardır Kahramanmaraş’ta sanayi alanında asla ve asla bir gelişme, geliştirme projesi hakkında bir atılım yapıldığını görmedim. En basiti, elimizde o kadar sanayi alanımız varken değerlendirilip hızlılıkla faaliyete geçirilmemiştir, bir şehirdeki güçlü bir sanayi bence ülke demektir. Keşke bunu yönetimdeki arkadaşlarımız, görüp de adımlar atsalar, binlerce şirket sahibi arkadaşımız, işyeri bulamıyor, yer var bina var, sıkıntı çok.

Tomsuklu alanının faaliyete geçirilmesi şart

Tomsuklu alanının bir an önce faaliyete geçirilmesinin şehrimiz açısından çok etkili olacağını düşünüyorum. Tomsuklu alanının inşası ve faaliyete geçirilmesi, işletmelerimizin verimliliğini ve rekabet gücünü artıracak, böylece şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Sanayi sitelerinin gelişimi, şehrin genel kalkınmasının da bir göstergesi olup, bu alandaki yatırımların hızlandırılması gerekmektedir. Sanayi kalkındıkça, şehrimiz de kalkınacak ve daha iyi bir yaşam standardına ulaşacaktır. Bu nedenle, sorunların çözümüne yönelik somut adımların atılmasını ve yeni Tomsuklu alanının bir an önce faaliyete geçirilmesini talep ediyoruz.

Adaletli dağıtımı istiyoruz

En azından Tomsuklu’daki, arsaların dağıtımı yapılırken adaletli bir yol izlenmesi gerektiğini de öncelikli gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini yeni sanayide arsası olan veya bir kaç tane işyeri olan insanlara verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. En azından bu adaletin Tomsuklu’daki alanda sağlanmasını kesinlikle isterim ve de takipçisi kesinlikle olacağım.

Yönetimin şikayetlerimize dönüş yapmasını ve şeffaf bir iletişim süreci yürütmesini bekliyoruz. Ayrıca, sanayi sitelerinin gelişimi ve şehrimizin kalkınması arasındaki ilişkinin farkında olarak, bu konuda gerekli önemi vermesini umuyoruz.

Sektörümüzde öncü kuruluş olmayı hedefliyoruz

Alkan Yedek Parça, sektörde uzun yıllara dayanan deneyimiyle müşterilere en yüksek kalitede yedek parça ve çözümleri sunmaktadır. Kuruluşumuz, güvenilirlik, kalite ve müşteri memnuniyetine odaklanarak yedek parça sektöründe öncü bir konumda yer almaktadır.

Misyonumuz, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir ürün yelpazesi sunarak onların işlerini kolaylaştırmaktır. Her bir müşteriye özel çözümler sunarak işbirliğimizi güçlendiriyor ve uzun vadeli ilişkiler kuruyoruz.”
 

Bakmadan Geçme