• Haberler
  • Ekonomi
  • Türk ve Kanadalı firmalar, iş birliği için bir araya geldi

Türk ve Kanadalı firmalar, iş birliği için bir araya geldi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri, Kanada'nın Toronto şehrine genel nitelikli ticaret heyeti düzenledi. Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleşen organizasyonda Türk ve Kanadalı firmalar, 150'nin üzerinde ikili iş görüşmelerinde bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri, 28 Nisan-1 Mayıs 2024 tarihleri arasında Kanada'nın en büyük ticaret merkezlerinden biri olan Toronto şehrine ticaret heyeti düzenledi. TİM Başkan Vekili Adil Pelister'in başkanlığında gerçekleştirilen heyette 9 farklı sektörden 15 Türk ihracatçı firma yer aldı.

Türk firmalarının yeni iş birlikleri tesis etmeleri ve pazar araştırması yapmalarının yanı sıra iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin artırılmasının hedeflendiği organizasyona 50'den fazla Kanadalı firma katıldı. Heyet Başkanı Adil Pelister, TİM Yönetim Kurulu Üyesi Burak Yakın, T.C. Toronto Başkonsolosu Can Yoldaş, Ontario Ticaret Odası (OCC) Başkan Yardımcısı S. Louie DiPalma ve Kanada-Türkiye İş Konseyi (CTBC) Başkanı Gar Knutson, B2B görüşmeleri öncesindeki açılış programında katılımcılara hitap etti.

Heyet Başkanı Adil Pelister, açılış konuşmasında Türkiye'nin Kanada ile daha güçlü ve sağlam ekonomik bağlar kurmak istediklerini ifade etti. Her iki taraf için daha iyi iş fırsatları yaratmak istediklerini de belirten Pelister, şöyle devam etti: “Türkiye, AB Gümrük Birliği üyesi olmasına rağmen, CETA kapsamında değil. Dolayısıyla, ikili ticaretimizi daha da artırmak istiyorsak, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması olmalıdır. Müzakerelerin devam etmesi son derece önemlidir. Bu kadar liberal bir dünyada, iki güçlü ekonomiye sahip olan Türkiye ve Kanada'nın birbirlerine ticaret engeli uygulamalarını anlamak zordur.”

Açılış konuşmalarının ardından Türk ve Kanadalı firmalar iş görüşmelerinde bulunmak için B2B etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlikte Türk ve Kanadalı firma temsilcileri 150'nin üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.
 

Bakmadan Geçme