10 gün sürecek Troya Kültür Yolu Festivali başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali başladı. Festival 25 Eylül 2022'de sona erecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile diğer katılımcılar, Kordon Boyu'nda kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

"Troyalılar Geliyor" temalı yürüyüş, marşlar eşliğinde Türk bayraklarıyla Valilik önündeki Troya Atı'nın bulunduğu alana kadar devam etti. Daha sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının gösterisi sunuldu.

Gösteri sonrası konuşan Bakan Ersoy, "Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlediğimiz Troya Kültür Yolu Festivali başta Çanakkale'mize ve Türkiye'mize hayırlı olsun. Bugün burada festivalimizi başlatıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.

Bakan Ersoy ayrıca Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi'nin açılışını yaptı. Ardından, Anadolu Hamidiye Tabyası'ndaki Hangar'da düzenlenen "Bir Hikayem Var" sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Tabyalarda kurulan seramik standında ustaların yaptığı toprak ürünleri inceleyen Ersoy, çocuklar için hazırlanan arkeolojik kazı alanlarında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, daha sonra Kale Grubu'nun 65. yıl sergisi "Toprakla Şekillenen Bir Ömür" sergisine geçti. Burada Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay tarafından karşılanan Ersoy, sergi hakkında bilgi aldı.

Ersoy ve beraberindekiler ardından festival kapsamında, Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun sergilediği, 'Troya' gösterisini izledi.

Festival 25 Eylül'de sona erecek.
 

Bakmadan Geçme