1032 güreşçi, Göksun er meydanında kıyasıya yarıştı

Göksun Belediyesi tarafından bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Karakucak Güreş Festivali bu yıl 1032 sporcuya ev sahipliği yaptı. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın: '1032 pehlivanımız bugün bu çim sahada mücadele edecek ve güreş sever siz değerli hemşerilerimizle birlikte bugünü yaşayacağız.' Dedi.

Yurtiçi ve yurtdışından gelen yüzlerce sporcu, Göksun Güreş Festivalinde bir araya geldi. 117'si Baş Pehlivan olmak üzere toplam 1032 Pehlivanın katılımı ile Türkiye Rekoru kıran Göksun 40’ıncı Karakucak Güreş Festivali heyecan dolu müsabakalara ev sahipliği yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardın Kur-an Tilaveti okundu. Açılış konuşmasını yapan Başkan Aydın: “Karakucak güreşlerimizi bugün 40’ıncı festivalle taçlandırılacak. 1032 pehlivan bugün bu çim sahada mücadele edecek ve güreş sever siz değerli hemşerilerimizle birlikte bugünü yaşayacağız. Göksu’nun tarihine baktığımızda 115 yıllık bir ilçe olan Göksun sportif faaliyetlerde güreş müsabakalarıyla, pehlivanlarıyla ve çim sahalarıyla gündeme gelmiş bir yerleşim yeri ve kadim bir ilçedir. Bugün güreşimizi geleneksel hale getirip yıllarca devam ettiren bizden önceki kardeşlerimize de buradan teşekkürlerimi arz ediyorum. 

Evvelki gün yine Malazgirt zaferini kutladık. Yine aynı şekilde bu ülkenin her bir parçasında bu spor etkinliklerini yapabiliyorsak, özgürce yaşayabiliyorsak bunların bir bedelinin olduğunu unutmamamız lazım ve geçmişimize bakarak geleceğimizi yönlendirmemiz gerekiyor. İşte bizde bu anlamda gerek sosyal gerek kültürel gerek sportif gerekse eğitim alanında hep beraber koşturmaya devam ediyoruz. Devam edeceğiz. 

Geleneksellikten kasıt şudur ki değerli hemşerilerim geçmişi geleceğe taşımak geçmişi unutmayıp gelecekte geçmişle alakalı daha güzel başarılı işler yapmak adına bizde bu yönde elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Ancak zaman zaman içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı bu tür festivallerimizi ve diğer faaliyetlerimizi aksattığımız oluyor. Fakat şartların müsait olması durumunda derhal bugünkü gibi gerek ulusal gerekse uluslararası alanda müsabakalar, festivaller yaparak hem kimliğimizi korumak hem vatandaşımızın sportif faaliyetlere olan ilgisini ve teveccühünü karşılık buldurmak adına bu faaliyetleri devam ettiriyoruz. 

Bu faaliyetleri devam ettirirken bizlerle beraber koşturan gerek Parti Başkanlarımız gerekse Belediye Meclisi üyelerime teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü siz değerli halkımıza ediyorum. Çünkü bu programlar asıl sizlerin vasıtasıyla sizin gücünüzle yapılabiliyor. Bugün sizlerin katılımı olmasaydı bu sahada bir güreş yapılmasının da bu kadar anlamı olmayacaktı. Ancak siz değerli hemşerilerimizin katılımlarıyla faaliyetlerimiz taçlanıyor ve bir öncekinden daha güzel hale geliyor. Ben bu festivalimizin ülkemize, ilimize, ilçemize ve tüm insanlarımıza hayırlara vesile olmasını birlik, beraberlik, kardeşlik sağlamamamıza vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah sağlıkla, sıhhatla, huzur ve güven içerisinde programımızı bitirmemizi temenni ediyorum.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme