14'üncü Bölge Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Aras'tan 29 Ekim açıklaması

14'üncü Bölge Kahramanmaraş Eczacılar Odası Başkanı Dr. Bahtiyar Murat Aras, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Aras, mesajında 29 Ekim günü herkese Türk Bayrağı as çağrısında bulundu.

Başkan Aras, mesajında: “Ey bu milletin güzel evladı! Sadece üç bin yıllık devlet geleneği olduğu için değil,1300 yıldan beri İslâmiyet’in bir hizmetkârı olarak onu  başında taşıyan, Anadolu’yu bize yurt yapan, sadece savaşlarla toprakları değil, bağrından çıkardığı  mana aleminin önderleriyle bütün gönülleri feth eden, ayak bastığı her yere adaleti getiren bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyor musun? 

Yani Atilla’nın, Metehan’ın, Sultan Alparslan’ın, Süleyman şah’ın, Osman Gazi’nin, Murad Han’ın, Timur’un, Fatih Sultan Mehmet Han’ın, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Abdülhamid’in, Enver Paşa’nın, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın nesli olmaktan gurur duyuyor musun? Hoca Ahmet Yesevi’nin, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin, Ahi Evran’ın, Mevlana’nın, İmam-ı Azam Ebu Hanefi’nin, Maturudi’nin, Fuzuli’nin, İbn Sina’nın, Harakani’nin, Şeyh Edebali’nin, Saru Saltuk’un, Gül Baba’nın  manevi ruhunu taşıyor, onu yaşıyor musun? 

Yani sen Türk olmaktan gurur duyuyor musun? Cevabın evetse, bu 29 Ekim’de evine, iş yerine, her yere, o nazlı al sancağı Türk Bayrağı’nı as! Devletine, milletine sahip çık. Elimizde bayrak, kutlayalım coşkuyla, ama kırmadan, dökmeden, kimseyi incitmeden. Çünkü biz Türk’üz yapmak için gelmişiz yıkmak için değil.

Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi, ‘’Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir
Onu en çolpa herifler de, emîn ol, becerir.
Sâde sen gösteriver "işte budur kubbe!" diye;
İki ırgadla iner şimdi Süleymâniyye.
Ama gel kaldıralım dendi mi, heyhat, o zaman,
Bir Süleyman daha lâzım yeniden bir de Sinan.’’

Ama sabrımızı sınayanlara da şu hadisi bir hatırlatalım. "Allah’ın "Doğuda" bir ordusu vardır. Onun adını Türk koymuştur. Kendisine başkaldıranlardan işte onlar vasıtasıyla intikam alır."(hadisi nakleden kazvini-el Kaşqarlı Mahmut Divan-ı Lüqati`t Türk İstanbul 1333,s:292)" Ne mutlu Türküm diyene! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!” ifadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme