2021 Afetlere hazırlık eğitim yılı

İçişleri Bakanlığınca ilan edilen '2021 Afetlere Hazırlık Eğitim Yılı' çerçevesinde, Kahramanmaraş'taki camilerde 'Güvenli Bir Hayat İçin Afetlere hazırlık' konulu hutbe okundu. Afetlere hazırlık yılı ile ilgili bir dizi çalışma yapan Kahramanmaraş İl Afet Müdürlüğü ise afetlere hazırlıklarla ilgili bilgilendirme mesajları yayımlayacak.

Afet açısından riskli ülkelerden biri olan Türkiye’de, 2021 yılı Afetlere Hazırlık Eğitim Yılı olarak ilan edildi. İçişleri Bakanlığınca 2021 yılında afetlere daha çok dikkat çekmek ve hazırlık yapılması için çalışma yapılması planlandı.

Tüm Türkiye’deki Afetlerle ilgili kurumlar hazırlıklarını yaparken, Kahramanmaraş’ın Başarılı İl AFAD Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, birinci derece deprem bölgesi olan Kahramanmaraş’ta farkındalık oluşturulacak bir dizi eylem planları hazırladı.

Önceki gün tüm camilerdeki Cuma hutbesinde ‘2021 Afetlere Hazırlık Eğitim Yılı’ ele alındı. Hutbede; “Güvenli bir hayat için gerekli tedbirleri alalım. Afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olalım. Deprem, heyelan ve sel riski bulunan bölgelere ev inşa etmeyelim. Ailemizi afet ve acil durumlar hakkında bilgilendirelim. İlkyardım eğitimi, bilgi ve destek için yaşadığımız şehrin AFAD il müdürlüklerine müracaat edelim. Yarın yirminci sene-i devriyesi olan 17 Ağustos Marmara depreminde ve bu güne kadar ülkemizde meydana gelen afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yüce Rabbimiz, bizi, ülkemizi ve İslam beldelerini afetlerden muhafaza eylesin. Bizlere de afetlerden gerekli dersleri çıkarmayı, sorumluluklarını yerine getirip huzurlu ve güvenli bir hayat sürmeyi nasip eylesin.” Bilgisi paylaşıldı.

Kurum olarak afetlere karşı önlemlerini alarm seviyesinde alan ve vatandaşlara da farkındalık oluşturarak afetlere karşı tedbir almaya çağrı yapan İl AFAD Müdürü Coşkun’un bilgilendirme çalışmalarının yıl boyunca süreceği öğrenildi.
 

Bakmadan Geçme