2022 Yılı yaz Kur'an Kursları düzenlenen etkinlikle sona erdi

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 il ve ilçe müftülüklerince açılan Yaz Kur'an Kursları Kahramanmaraş'ta düzenlenen 'Kapanış Programı' ile sona erdi.

Kahramanmaraş’ta İl ve ilçe müftülükleri koordinesine 27 Haziran-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen kurslarda binlerce çocuk Kur’an’la buluşarak dini bilgiler öğrendi. Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Müftülüğü kentteki kafes Kuşları Yetiştiricileri derneğiyle ortaklaşa düzenledikleri etkinlikle bir ilke imza attı. Yaklaşık 70 çocuğa tam donanımlı malzemeleriyle beraber 1 adet muhabbet kuşu hediyesinde bulundu. 

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu’na bağlı, Kahramanmaraş Kafes Kuşları Yetiştiricileri Derneği tarafından organize edilen etkinlik Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent Camiinde düzenlendi.

İlçedeki farklı camilerde dini eğitimlerini tamamlayan öğrenciler öğretmenleriyle beraber cami bahçesinde buluştu. Kur’an tilaveti ile başlanılan programda 70 öğrenciye muhabbet kuşları kafesleriyle beraber hediye edildi. Kafesle beraber kuşlarını teslim alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu. Renkli görüntülere sahne olan programda Kafes Kuşları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Mehmet Göktaş, ilçe müftüsüne papağan hediye etti. 

Çocuklara muhabbet kuşu ve kafes ile ödüllendirdiklerini ifade eden Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Ali Canbolat: “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir." Hadis-i Şerifini hatırlatarak Sizleri yaz tatili süresince Kur’an öğrenme gayretinizden ve camiye devamınızdan dolayı tebrik ederim.

Bu gün çok mutlu bir gün yaşıyoruz. 8 hafta Camilere, Kuran kurslarına gelerek Kur’an-ı  Kerim ve dini bilgiler, hayatı öğrenerek mücehhez hale gelmek için devam eden öğrenciler kurslarını bitirdiler. İnşallah evlerine güzel bilgilerle döndüklerine inanıyorum. Kur’an-ı Kerimi öğrenmekle beraber ibadeti, ibadeti öğrenmekle ahlakı da öğrenmeye çalıştınız. Bundan sonraki hayatınızda bir müslümanın nasıl yaşaması gerekiyorsa o şekilde yaşamaya gayret gösterirler. Bu kurslarda görev yapan başta hocalarına, ailelerine çocuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Dernek olarak çocuklara kuş ve kafes hediyesinde bulunduklarını ifade eden Kahramanmaraş Kafes Kuşları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Mehmet Gökdaş ise: “Bu programa katılmaktan mutluluk duydum. Hediyeleri vermekten gurur duyuyoruz. Kuş besleyen insandan zarar gelmez” dedi. 

Kursa katıldıkları için mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler eğitici öğretmenlerine teşekkür etti. 

Öğrenci Nisanur Çelik, “Hayvanlara ilgim vardı ve seviyordum hediye edenlere teşekkür ederim” dedi. 

Pakize Nur İncebilir isimli öğrenci ise, “Kur’an kurslarına gidiyorum hep güzel geçiyordu bu kez daha güzel oldu” dedi. 

Düzenlenen etkinlik sonunda beş Cami görevlisine üstün başarı belgesi,  çocuklara katılım belgesi ile dondurma ikramı yapıldı.
 

Bakmadan Geçme