24 Kasım Öğretmenler Günü Kahramanmaraş'ta törenlerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Kahramanmaraş'ta çeşitli etkinlikler ve törenlerle kutlandı.

Günün ilk etkinliği, 2021 yılı içerisinde emekli olmuş öğretmenlere Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından imzalanmış olan Hizmet Şeref Belgesi takdimi için yapılan kahvaltı programı oldu. Şehit Hanifi Çakallıoğlu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda yapılan programda emekli öğretmenlere belgelerini İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz ve Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt takdim etti.

 Ardından Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Çelenk sunma töreni sonrasında Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen salon programına geçildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Coşkun, İl Millî Eğitim Müdürü Kahraman, Garnizon Komutan Vekili Albay Muhammet Ali Duran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayşe Cesur, Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Onikuşubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediyesi Başkanı Necati Okay, ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Müdürü Vural Gök yaptı. 

İl Millî Eğitim Müdürü Kahraman, Antalya’nın Elmalı ilçesinde 10. sınıf öğrencisi iken 24 Kasım 1992 öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci seçilen kompozisyonunu seslendirdi.

Vatanın, milletin, devletin bekasının, müşfik çehreli, cesaretli, yürekli, iffetli, namuslu ve haysiyetli, şerefli, bilgili, becerikli, görgülü, efendi öğretmenlerle mümkün olacağını ifade eden İl Müdürü Yusuf Kahraman,  “Çünkü bu aziz mefhumları koruyup kollayacak genç ve dinamik nesiller onların eseridir. Öğretmenlikte zevkli, heyecanlı, manevi doyuruculuk hâkimdir. Böylesine bir gün yerine onları her gün anmalı, özel adımlar, mutluluk verici taze başlangıçlarla hatırlamamız lazımdır. Hepimizin katında yücelik arz eden günlerdir böyle günler. Köy, kasaba, şehir ve bucaklar onlarla gelişir, onlarla büyür ve onlarla değer ve kıymet elde ederler. Onlar aydınlığı karanlıklara uzatan, yalnızlıklara koşan, muhtaçların elinden tutan, insanlara yardım eden, öğrencilerine kol kanat geren, aguşunu açan, onlarla bütün, onlarla var olan, onlarla ağlayıp onlarla gülen, onlarla köklü ve yüce ilişkiler kuran, parmakla gösterilen sayılı nadide neferlerdir.” diye konuştu.

İl Müdürü Kahraman’ın konuşmasının ardından Kahramanmaraş Anaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin Öğretmenler Günü mesajı, müzik ve şiir dinletisi ile devam eden programda, adaylığı kaldırılan öğretmenler için yemin töreni yapıldı. 

Yemin töreninin ardından Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen Satranç ve Masa Tenisi müsabakalarında dereceye giren öğretmenlere ödüllerini Vali Coşkun takdim etti ve öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Program sonunda öğretmenlerin oluşturduğu koro tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme