4.6 Milyar liralık yatırım hizmete açılıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı, Tanırım ve Medya Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın büyük katkılarıyla hizmete açılacak olan Kahramanmaraş-Göksun yolu için geri sayım başladı.

Kahramanmaraş-Göksun karayolunda trafiğe açık olan 6 tünele ek 5 tünel daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 7 Kasım cumartesi günü hizmete açılacak. Kuzeyi Güneye bağlayacak olan yol 15.9 km daha kısalacak. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın girişimleri ile çalışmalarına hız verilen Kahramanmaraş-Göksun karayolunda sona gelindi. Yapımı tamamlanan yeni karayolunun toplam uzunluğu 64,1 kilometreden oluşurken bu yolun yüzde 25’i tünellerden oluşuyor.

Mevcut Kahramanmaraş-Göksun karayolu, yapımı tamamlanan yeni yol ile birlikte 15.9 kilometre kısalacak. Vatandaşlar bu yolu kullanarak zamandan 39 dakika tasarruf etmiş olacaklar.

Kahramanmaraş-Göksun karayolunun ekonomiye olan katkısı ise yadsınamaz. Yeni yol ile birlikte vatandaşlar zamandan yüzde 94,1, akaryakıttan yüzde 65,3 olmak üzere yıllık toplamda 159,4 milyon Türk Lirası tasarruf sağlayacaklar.

Toplamda 16,5 kilometre uzunluğunda çift tüplü 11 tünel, 3 adet tek köprü, 734 metre uzunluğunda 6 köprülü kavşaktan oluşan yol vatandaşların kullanımına açılıyor. Toplam maliyeti 4.6 milyar Türk Lirası olan yatırımı Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete açacak.

Daha önce 80 km yolan Kahramanmaraş-Göksun arası 64,1 kilometreye düşecek.
 

Bakmadan Geçme