5. Uluslararası eğitim sempozyumunda 'dijital obezite' vurgusu

MÜSİAD Planlama, Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Savaş Yılmaz, ilk olarak 2008 yılında düzenlenen ve bu yıl 5'incisi TED Ankara Koleji İncek Kampüsü'nde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve ulusal ve uluslararası arenadan misafirlerin katılımıyla gerçekleşen 5. Uluslararası Eğitim Forumu'na konuşmacı olarak katıldı.


Dijital Obezite, Eğitim ve Dijitalleşme, Siyaset ve Dijitalleşme, Dijital Çağda Çocukluk ve Ebeveynlik, İş Dünyası ve Dijitalleşme konulu panellerin gerçekleştirildiği programda MÜSİAD Planlama, Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Savaş Yılmaz da konuşma gerçekleştirdi.

Denizbank CEO’su Hakan Ateş’in moderatörlüğünü yaptığı “İş Dünyası ve Dijitalleşme” panelinde konuşmacı olan Dr. Savaş Yılmaz’ın yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ve TÜSİAD Ankara Temsilcisi Barış Urhan da konuşmalarını yaptılar.

MÜSİAD Planlama, Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Savaş Yılmaz konuşmasında; dijital bağımlılığın belli bir süre sonra klasik alkol, sigara gibi maddelerin bağımlılığıyla aynı neticeleri verdiğini dile getirdi. Bu durumun iş dünyasına yansımalarına da değinen Yılmaz, iş dünyası için dijitalleşmenin genç istihdamına sağladığı fırsatları ve ekonomik olarak büyük bir getirisi olduğunu vurgulayarak birlikte dengeyi sağlamanın gerekliliği üstünde durdu.

Bakmadan Geçme