64 yıllık tecrübesiyle Ferah Pastaneleri yenileniyor

Kahramanmaraş'ta, dondurma sektörünün ilk firmalarından olan Ferah Pastaneleri, şehrin adıyla özdeşleşen markasıyla 1956'dan günümüze Maraş dondurması ve şuan yaptığı tatlılarla adını dünyaya duyuruyor.

Kahramanmaraş’ta ilk kez 1956 yılında kurumsallaşma yolunda adım atarak Ferah adını alan firma, bugün şirketin 4. kuşak yöneticisi Faik Çağatay İnalbars ile yoluna devam ediyor.   

 

Ferah Pastanesi Yönetici  Faik Çağatay İnalbars, 1956’dan günümüze Kahramanmaraş’ın markası olduklarını ve bundan sonra ki süreçte de aynı lezzetle devam edeceklerini söyledi.

 

Şirketin kuruluşundan bu yana süreci anlatan Faik Çağatay İnalbars, sektörde 64 yıllık geçmişe sahip İnalbars ailesinin bugünlere nasıl geldiğini anlattı.

 

 

Firmamız 1956 yılında kuruldu

 

Ferah Pastanelerinin 64 yıllık geçmişinden bahseden İnalbars: “Firmamız 1956 yılında kuruldu. Ben 4.kuşak olarak 2 seneden bu yana burada ve işin başındayım. Çocukluğumuzdan bu yana işin içinde olduk hep. Çünkü işimiz tatlı ve dondurmaydı. Tek hedefimiz Kahramanmaraşlıların damak tadına hitap eden dondurma ve tatlıyı en güzel şekilde sunmaktı. Halan aynı istikrar, İlk günki istekle ve özveri devam ediyoruz. Kimi zaman duraklama dönemine giriyor görünsekte, eski Ferah lezzetlerine, eski Faik Ustanın yani dedemin damaklara hitap eden tereyağlı baklavasını, insanlara yeniden tattırmak istiyoruz.

 

Her firma gibi biz Ferah Pastaneleri olarak elbette zorlu süreçlerden geçtik. Ama önümüzde ki yolumuz açık. Ekibimizle sağlam adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Ekipçe eski Ferah lezzetlerinin yolunda hırsla, hevesle hızlı adımlarla yürümüyoruz adeta artık koşuyoruz.” Dedi.

 

 

“Yenilenen Ferah konseptiyle ihracatlarımız devam ediyor”

 

Ferah Pastaneleri olarak son 1 yılda özellikle Ortadoğu, Avrupa ve Amerika’ya ihracatlarımız devam ediyor diyen İnalbars:”  Tüm dünyada olduğu gibi bu pandemi sürecinde ister istemez yavaşladı.

 

Dedem Faik İnalbars’ın Ferah Baklavaları için kullandığı o muhteşem reçeteleri tekrar şuanda uyarlayıp ve kullandığımız kalite malzemelerden dolayı ihracatlardan da çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Ferah tatlarında kullandığımız kaliteli malzemelerimizden dolayı bize geri dönüş yapan müşterilerimizin memnuniyeti bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir.” İfade etti.

 

“Dedemin reçetelerini uyguluyoruz”

 

Bu vakte kadar sağlam adımlarla bugüne kadar gelmelerini anlatan İnalbars: “Rahmetli dedem Faik İnalbars’ın 1956’dan günümüze taşıdığı, damaklarda tadı kalan, Ferah Pastanesini marka haline getiren; kullanılan kaliteli malzemeler, baklavanın hamurunun açılımından, kullanılan tereyağından, işinin ehli olan ustaların işleyişinden, tatlıların saklama koşullarına kadar belirli reçeteleri vardı. Şimdi bizde dedemin bize bıraktığı reçeteleri birebir uyarlayıp, sağlam adımlarla Dedemin yolunda ilerliyoruz.” Dedi.

 

Baklavanın sırrı tereyağıdır

 

Her tadın, her lezzetin mutlaka sırrı olduğunu söyleyen İnalbars; “Baklavanın olmazsa olmazları vardır. Bunları uygulamadığınız zaman o tadı alamazsınız. Mesela tatlının temeli kaliteli tereyağıdır. Bunların yanında birçok faktör var. Hamurda kullanılan un, hamurun açılması vs... Dedemin de en hassas olduğu noktaydı kullanılan tereyağı.” İfadelerini kullandı.

 

 

Ferah’ın Dondurma lezzetini herkes bilir

 

Genç işletmeci İnalbars: “Dedemin uyguladığı reçetelerle damaklarda tadımız kaldı. Eskiden günümüze kadar insanlarımız Ferah Pastanesinin dondurma lezzetini biliyor.  Bu yüzden eskiden şuana kadar uzanan dondurma lezzetimizle müşterilerimizin damaklarında yine Ferah tadını bırakabilmek için emin adımlarla ilerliyoruz. Yurtiçi ve Yurtdışı olmak üzere tatlı sevkiyatlarımızın yanında dondurma ihracatlarımızda tüm hızıyla devam ediyor”. Dedi.

 

En önemlisi müşteri memnuniyeti

 

Şuana kadar tatlarından ve hizmetlerinden son derece memnun olan ve müşterinin olumlu dönüşünün mutlu ettiğini kaydeden İnalbars:” Pandemi sürecinde elimizden gelenin fazlasını yaparak müşteri memnuniyetini en üst çıkartmak adına, sosyal medya hesaplarımızdan ve telefon üzerinden sağlıklı iletişim kurarak, Müşterilerimiz güzel dönüşler yapıyor ve çok mutluyuz”. İfadelerini kullandı.

 

Maraş usulü katmeri çok beğeneceksiniz

 

Hep Gaziantep katmerinden bahsedildiğini söyleyen İnalbars: “1956 yılından bu yana Dondurma ve tatlılarımızla damaklarda tat bırakarak bugünlere kadar geldik. Şimdi yeni tatlarla devam edeceğiz.  İşin ehli ustalarımızla Maraş usulü katmeri denedik, müşterilerimize sunduk ve inanılmaz övgüler aldık. Şimdi ihracatlarımıza Ferah katmer, Maraş usulü katmerimizi de ekledik ve bu katmerin satışlarına da devam ediyoruz”. Dedi.

 

Eski Ferah lezzettlerini tattırmak için buradayız

 

Önyargılarınız, tatlarımızla yıkılacak diyen İnalbars: “Müşterilerimiz bizi çok iyi tanırlar. Eskiden olduğu gibi Ferah tatlarıyla biz buradayız.. Bu yüzden eski usul tatlı ve dondurmalarımızı yerimizde tatmanızı tavsiye ediyoruz”. İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme