9. Konya bilim festivali kapılarını açtı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya'da 9'uncusu düzenlenen Bilim Festivalinin açılışını yaptı. Bakan Varank: 'Yaktığımız meşaleyle milyonlarca gencimize bilim ve teknoloji sevdasını aşıladık. Çığ gibi büyüyen bu sevda, bugün Konya'da meydanlara sığmaz oldu.' dedi.

Bakan Varank, Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen 9. Bilim Festivali’ni (BilimFest) açtı. Konuşmasına, Muğla’da meydana gelen orman yangınları dolayısıyla duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Varank, şunları söyledi: “İnsansız hava araçlarımız anlık görüntü alıyor; yangın söndürme uçakları, helikopterleri ve arazözler anında müdahale ediyor. İtfaiye ve orman personelimiz, güvenlik güçlerimiz, canı pahasına sahada. En kısa sürede bu yangın kontrol altına alınacak ve sonrasında yapacağımız ağaçlandırma çalışmalarıyla felaketin izlerini sileceğiz.

Bundan tam 8 sene önce, modern teknolojilerle donatılmış, Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezinin ihtişamı karşısında çok heyecanlanmıştım. Bu heyecan şimdi haklı bir gurura dönüşmüş durumda. Çünkü o gün Konya’da yaktığımız bilim ve teknoloji meşalesi ülkemizin dört bir köşesine yayıldı.

Çığ gibi büyüyen sevda

Yaktığımız meşaleyle milyonlarca gencimize bilim ve teknoloji sevdasını aşıladık. Çığ gibi büyüyen bu sevda, bugün Konya’da meydanlara sığmaz oldu. İlmin, irfanın ve hoşgörünün şehri Konya, bilimin ve teknolojinin de şehri olduğunu bugün tekrardan bizlere gösterdi.

Türkiye’yi teknoloji alanında global bir üs haline getirmek için Milli Teknoloji Hamlesi’ni ortaya koyduk. Teknolojiyi takip eden değil teknolojiye yön veren bir ülke olmakta kararlıyız. Bu vizyonu ortaya koyarken ülkemizin en büyük gücü olan gençlerimize güveniyoruz. Ülkemizin aydınlık yarınları bilimin ve teknolojinin peşinden giden gençlerimiz ile mümkün.

Büyük ve güçlü Türkiye

Gençlerimiz araştırma kültürü kazanabilsinler diye ülkemizin dört bir köşesinde TEKNOFEST’ler ve bilim festivalleri düzenliyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmaların, verdiğimiz emeklerin gençlerimize pozitif anlamda sirayet ettiğini de memnuniyetle takip ediyoruz. Biz ülkemizin gerçek itici gücü, lokomotifi TEKNOFEST gençliği ile büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla yürüyoruz.

 Konya Bilim Festivali bu şehirde bilimin ve teknolojinin toplumsallaşması açısından kritik bir yere sahip. Atölyelerden sergilere kadar burada gerçekleştirilen birçok etkinlik ile milletimiz teknoloji alanında geldiğimiz noktaya bizzat şahit oluyor.
Stantların arasında dolaşırken İHA’lar başta olmak üzere savunma sanayiinde çığır açan yenilikleri yerinde inceleyebilirsiniz. İnanıyorum ki bu teknolojiler gençlerimiz için birer ilham kaynağı olacak. Tüm bu ürünler, kendi potansiyeline inanan bir gençliğin istediğinde neleri başarabileceğinin en açıkça göstergesi.

Bakan Varank, festival alanında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılış öncesinde, Bayraktar AKINCI TİHA, festival alanının üzerinde gösteri uçuşu yaptı.

Bakmadan Geçme