Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: Kahramanmaraş, kendi özelliğini koruyan bir şehir

Bir dizi ziyarette bulunmak için Kahramanmaraş'a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ilk olarak kentin Valisi Ömer Faruk Coşkun'u makamında ziyaret etti.

Valilik makamında kent protokolü ve siyasilerden bilgiler alan Bakan Yanık, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş Valiliğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yanık: “Kahramanmaraş’ta yıllar sonra yeniden geldim ve şehir çok fazla değişmiş. Kahramanmaraş Yedi Güzel Adam’ın memleketi. Türk Edebiyatının ve Türk düşünce dünyasının çok önemli isimlerinin yetiştiği mühim bir topraktır Kahramanmaraş. Anadolu irfanı dediğimiz, bizim öz kültürümüz dediğimiz bütün boyutlarıyla, yaşama biçimiyle adeta bir usare halinde bulunduğu bir yerdir Maraş. Ve hala özelliklerini koruyan, korumaya devam eden bir şehirdir. Burada olmaktan mutluyum.” Dedi.

Ziyaret programında; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, TBBM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Av. Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, Habibe Öçal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve kent protokolü hazır bulundu.

Bakan Yanık, Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi ziyaret etti.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Bakan Yanık: “AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığımızda dava arkadaşlarımızla buluştuk. Partimizin hikayesinde teşkilatlarımızın ayrı bir yeri var. İlk günkü azim ve heyecanla ülkemizi 2023’e taşıyacağız.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme