AK Parti Çağlayancerit 7. Olağan Kongresi tamamlandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çağlayancerit 7. Olağan Kongresi tamamlandı. Tek liste halinde gidilen kongrede Mehmet Berk yeniden başkan seçildi.

Açık alanda yapılan kongrede Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyulduğu gözlemlendi. Divan kurulunun seçilmesi ile başlayan kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Kongreye İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ekinözü Belediye başkanı Bilal Eker, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, parti delegeleri ve davetliler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Mehmet Berk şu ifadelere yer verdi: “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “İNANDIĞIN YOLDA YÜRÜ” sloganıyla başlattığı 7. Olağan kongremizin başta teşkilatımız olmak üzere ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.

14 Ağustos 2001 yılında kurulan ve 3 Kasım 2002 de girdiği ilk seçimde tek başına iktidara gelen partimiz geride bıraktığı 19 yılda sayısız başarılara imza atarak hem hükümetimiz aracılığı ile hem de yerel baz da belediyelerimiz aracılığı ile sayısız hizmetlere imza atmıştır.” İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” anlayışıyla hareket eden Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm AK KADROLAR aziz milletimizin karşısına her zaman yüzü ak bir şekilde çıkmıştır.

Bu bağlamda 18 yıllık AKPARTİ iktidarımız döneminde ÇAĞLAYANCERİT ilçemize okullar,hastane, halk sağlığı binası, SGK ve Müftülük hizmet binalarımız kazandırılmıştır. Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz tarafından taziye evlerimiz, sosyal yaşam merkezleri, mesire alanları, parklar, spor tesisleri,cadde ve grup yolları başta olmak üzere bir çok hizmet alanı milletimizin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca Karayolları ve ARMADAŞ tarafından çalişmalarına geçen yıl başlanılan hizmetlerimiz kaldığı yerden bu yılda devam etmektedir. Hükümet konağımızın ise yapım ihalesi tamamlanmış olup inşallah bu yıl yapımına başlanacaktır. Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Genel Başkan Yardımcımıza, İçişleri Komisyon Başkanımıza, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, geçmişten günümüze görev almış tüm AK KADROLARIMIZA ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum.


Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren “inanç varsa imkânda var.“ düsturunu kendimize ilke edinerek milletimizin gösterdiği istikamette bıkmadan, usanmadan çalışmaya gayret gösterdik. Çalışmalarımızın merkezine insanımızı alarak milletimiz için daha neler yapabiliriz, nasıl faydalı oluruz gayreti içerisinde olduk. Bu büyük davanın esas sahibinin aziz milletimiz olduğunu hiç unutmadık. Milletimizin gönlünden düşmemeye ve duasından eksik olmamaya çalıştık.

Partimizin 2001 yılında başlayan yolculuğundan bugüne elde edilen zaferlerin gerçek mimarlarının halkımızın olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Şu günlerde daha fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin eksik yanlarını yeniden gözden geçirmek durumundayız. İlk günkü aşk ve heyecanla kırılan kalpleri onarmaya, ulaşılamayan elleri sıkmaya, hüzünlenen yürekleri sevindirme çabasında olmalıyız.

Bizler; inanarak, milletiyle birlikte yola çıkan bir liderin neferleri olarak 2023 yolunda kardeşliğimizi çok daha güçlü hale getirerek birliğimizi, bütünlüğümüzü bu dönemde daha da pekiştireceğiz. Başta bölgemiz olmak üzere dünyada yaşanan olayları göz önünde bulundurarak, iç ve dış düşmanlara fırsat vermeden, yavrularımıza emanet edeceğimiz yarının Türkiye’sinde barış ve huzur içerisinde yaşamanın gayreti içerisinde olacağız. Tek gayelerinin AK PARTİ’yi kaybettirme üzerine kurdukları siyaset anlayışına asla izin vermeyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bizleri tekrar bu göreve layık gören başta genel merkezimize, genel başkan yardımcımıza, milletvekillerimize, il başkanımıza ve yönetimine, teşkilatımızın farklı kademelerinde görev alan siz değerli AK PARTİ kadrolarına şükranlarımı sunuyorum. Uzaktan, yakından kongremize katılım sağlayan AK PARTİ ailesinin siz değerli mensuplarına; Önceki dönem ilçe teşkilatımızın ana kademesinde görev almış yol arkadaşlarıma teşekkür ediyor, yeni seçilecek arkadaşlarımıda tebrik ediyorum.

Tek vücut halinde hareket ederek gerçekleştireceğimiz ilçe kongremizin partimiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizleri tekrar en kalbi duygu, muhabbet ve hürmetlerimle selamlıyorum.”

Berk’in konuşmasının ardın AK Parti İl Başkanı Debgici, Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, Milletvekili İmran Kılıç ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemleri başladı.

Tek liste halinde gidilin seçimlerde İlçe başkanı Mehmet Berk, delegelerin desteğini alarak yeniden başkan seçildi.
 

Bakmadan Geçme