AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Srebrenitsa Katliamını unutmayacağız

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, mecliste yaptığı konuşmada '26 yıl önce bugün 11 Temmuz 1995'te, 8 bin 372 Boşnak kardeşimiz katledildi. Srebrenitsa Katliamını insanlığın hafızası unutmayacak' dedi.

11 Temmuz 1995 yılında 8 bin 372 Boşnak vatandaşının Sırp askerleri tarafından katledilişinin 26’ncı yılı dolayısıyla TBMM Genel Kurulunda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, yapılan katliamı unutmayacağız dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: “Avrupa’da 2’nci dünya savaşından sonra en büyük katliam ve en büyük insanlık trajedisi olan Srebrenitsa katliamının 26’ın yıl dönümündeyiz. Bu katliamı kalbimizde acı bir hatıra, hafızamızda acı bir cümle, bir çocuğun cümlesiydi; “Çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne” diyen, ölümü kabullenmiş am artık çaresizlikle acısını hafifletmek isteyen bir çocuğun çığlığıydı bu. Ve maalesef 8 bin 372 sivil, Racco Miladic komutasında ki Sırp askerler tarafından hunharca katledildiler. Uluslararası Lahey divanı da Srebrenitsa’yı katliam olarak kabul etti. Srebrenitsa Katliamını insanlığın hafızası unutmayacak.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme