AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: Devletimiz gereğini yaptı, provokasyona izin vermeyiz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) TBMM Gurup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahi Ünal, yaşanan olaylar karşısında vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı.

Gelişmiş demokrasileri örnek gösteren Mahir Ünal, yaptığı açıklamasında: “İki tip provokatör var. Bir mülteci kılığında provokatip davranan provokatörler var, bir de bu mesele üzerinden provokasyon yapan, kışkırtan, ırkçı bir dil kullanan gazeteci, siyasetçiler var. Bir ülkede hiç bir siyasetçinin hiç bir gazetecinin hiçbir akademisyenin gelişmiş hiçbir demokraside ırkçı söylemlerle toplumda dezenformasyon oluşturmasına provokasyon oluşturmasına asla müsaade edilmez.” Dedi.

“Devletimiz gereğini yaptı”

Ünal: “Emirhan Yalçın kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. Burada failler yakalandı. Devletimiz gereğini yaptı. Bu konuda provokasyonlara ve özellikle sosyal medyada oluşturulan dezenformasyona karşı son derece dikkatli olmamız ve ilgili resmi kurumların açıklamalarına itibar etmemiz gerekir.” Dedi.

“Çünkü hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz”

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: “Siyasi rekabet başka bir konu ama ülkemizi ilgilendiren bütün toplumun kesimlerini ilgilendiren kamu düzenini ilgilendiren birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi, düzenimizi ilgilendiren konularda sağduyulu davranmaları, sağduyulu açıklamalar yapmaları, provakatif açıklamalardan sakınmaları ve sorumlu bir siyasetçi dili ve tavrı içerisinde olmaları gerekiyor. Çünkü hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. Oluşabilecek provokasyonlar toplumun sinir uçlarına dönük oluşturulan dezenformasyonlar ve yalan haberler nihayetinde hepimize zarar veriyor.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme