AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, memleketi Kahramanmaraş'ta

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzerine Kahramanmaraş'a geldi.

Mahir Ünal, ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü makamında ziyaret ederek yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında brifing aldı. 

Belediye ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’u ziyaret eden Ünal, akabinde kent meydanı yapımı için start verilen kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. 

Ünal, Trabzon Caddesi’nde esnafları da ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. 

Azerbaycan’ın Şuşa şehri ile Kahramanmaraş’ın kardeş şehir olması yönünde girişimlerin olduğunu hatırlatan Ünal: “Şuşa bir kültür ve sanat şehridir, birçok şair ve edebiyatçının çıktığı şehirdir. Şuşa kültür ve edebiyat olarak Kahramanmaraş’a çok benziyor. Bizde diyoruz ki, inşallah Azerbaycan’ın Şuşa kenti ile kardeş şehir olalım. Bununla ilgili de çalışmalara başladık ve en kısa zamanda bunu resmileştireceğiz.” Dedi.

Kahramanmaraş için yapılan projeler içerisinde kendisi için en sevdiği projenin Ali Kayası projesi olduğuna ifade eden Ünal: “Belediye başkanımızın sunumunu izledik. Özellikle valilik ve kent meydanı projesini büyük bir heyecanla bekliyoruz. Projelerin arasından en sevdiğim Ali Kayası oldu. Türkiye açısından da orası çok ciddi bir güzergah olur. Bir taraftan EXPO 2023, diğer taraftan bu projeler kente vizyon katacaktır. Alışveriş merkezi anlayışımızdan çıkıp, eski şehir kültürümüzde var olan çarşı anlayışımıza tekrar dönmeyi hedefliyoruz. Şehirde yaşayan insanlarında bu meydanda bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, hem kültür sanat faaliyetlerine katılabilecekleri hem alışverişlerini yapacakları hem de Kahramanmaraş’ın şehir mimarisinin somutlaşmış halini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu açıdan Meydan Projesi, bizim için çok önemli. Daha önceki emniyet müdürlüğünü yıkarak belediyenin karşısına bir meydan ve cami yapıldı. Şu an orası da bir gençlik merkezine dönüştürülüyor. Ulaştırma bakanlığımızla birlikte yürüttüğümüz çalışma neticesinde bir proje ürettik. Buda, Kahramanmaraş’ta olan tünellerin yanına radyo istasyonu kurmak ve tünele girenlere buradan ünlü yazar ve şairlerin şiirlerini dinletmek. Bununla ilgili çalışmalarımı yürütüyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Ünal’a Milletvekilleri Av. Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, İl Başkanı Av. Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ve partililer eşlik etti.

Haber: guncel46.com

Bakmadan Geçme