AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı Stadyum için müjdeyi verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Kahramanmaraş'a geldi. Yapılan ziyaretlerde Kentin stadyum sorununun çözüme kavuşturulması için girişimlerde bulunuldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Mahir Ünal’ında eşlik ettiği ziyaretler kapsamında ilk olarak Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun makamında ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü ziyaret etti.

Ziyaretler AK Parti İl Başkanı Av. Fırat Görgel ve teşkilat üyeleri eşlik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sözünü verdiği Stadyum için saha incelemesinde bulunan Bakan Kasapoğlu, Kahramanmaraş’a stad yapacaklarını sözünü verdi.

Yapılacak olan stadyumla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanlığı: “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz işbirliğinde Hanefi Mahçiçek Stadyumu yerine yeni stadyum ve spor kompleksi müjdesi. Şehrimize hayırlı olsun. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na, TBMM AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal’a İçişleri Komisyon Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç’e Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş’ın gençlik ve spor yatırımlarını çok önemli seviyeye getirdiklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu: “Bilindiği üzere bizim paydaşımız yerel yönetimler. Yerel yönetimlerle işbirliğimiz en güçlü bir şekilde sürdüğümüz illerden bir tanesi de Kahramanmaraş. Bugün Kahramanmaraş’ta bundan sonraki süreci planladık ve bundan sonraki süreçte gerek spor, gerekse gençlik yatırımlarında artık Kahramanmaraş’ı daha farklı bir noktaya taşıyacağız. Bundan sonra özellikle Kahramanmaraş’ın bir stad gündemi var. Gerek 12 Şubatı gerekse Hanefi Mahçiçek stadıyla ilgili bir çalışmamız oldu. Yine burada da büyükşehir belediyesiyle güçlü bir işbirliğine giriyoruz. Bu görülen alanı belediyemizle birlikte yine onların ve bizim desteğimizle yeni bir stada dönüştürüyoruz. Ben Kahramanmaraş için hayırlı olmasını diliyorum. Yaşayan bir stat anlayışımız var bilindiği üzere. İnşallah bunu da büyükşehir belediyemizle birlikte en hızlı şekilde başlayarak, dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Ben şimdiden tüm Kahramanmaraş’a değerli milletimize ve spor camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi. 

AK Parti Grup Başkanı Vekili Ünal: “Sayın bakanımızla bu konuyu konuştuğumuzda,  ‘Hemen Kahramanmaraş’a gidelim ve bu sorunu çözelim’ dedi. Öncellikle bu hassasiyetinden Kahramanmaraş’a olan muhabbetinden dolayı ben değerli bakanımıza teşekkür ediyorum. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığımızda bir toplantı yaptık. Bu toplantıda da 12 Şubatı ve Hanefi Mahçiçek stadının karşılıklı olarak bir değişimi konusunda karar aldık. İnşallah bu stadı Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Burada tabi Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Belediye imkanları kullanılarak Kahramanmaraş’ımıza yakışır bir stadyum inşa edilecek. Spor camiamıza ve futbol severlere hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme