AK Parti Milletvekili Habibe Öçal: Bugün Cumhuriyetimiz 98 yaşındadır

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98'inci yılı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Bugün ümidin kaybolduğu bir vakitte yeni bir kurtuluş meşalesi yakılmıştır diyen Milletvekili Öçal: “Yeniden bir şahlanışın ve miracın temsili olan Cumhuriyetin ilanı kadim devlet geleneğimiz ve sarsılmaz inancımızdan neşet etmiştir. 29 Ekim Cumhuriyetin ilanı, bu inanç ve anlayışın ebediyen toprak altına gömülmesini ve bir daha dirilmemesi için yapılan dayatmalara karşı bir direncin nişanıdır. Bugün Cumhuriyetimiz 98 yaşındadır.

Bu topraklarda yaşayan bu milletin kadim inancı hürriyetimizden ödün veremeyeceğimizi göstermiştir. İstiklal harbimiz yedi düvele karşı verilmiştir. 98 yıl önce temeli atılan bu devlet bir geleneğin temsilcisidir. Bugün Somali’den Afganistan’a, Fas’tan Endülüs’e, Çin’den Anadolu’ya kadar uzanan gönül bağları bizim geleceğimizi inşa etmektedir. Dünü unutmak, bugünü anlamak ve geleceği inşa etmek bize Cumhuriyeti hatırlatmaktadır. Bu ruh ve anlayış hala ayaktadır. 

Çanakkale’den Anafartalar’a, Afrin’den Ankara’ya verdiğimiz mücadeleler istiklalimize ve istikbalimize yapılan bu saldırıların en önemli örnekleridir. Cumhuriyetimizin 100. Yılı hem2053 hem de 2071 hedeflerine bizi ulaştıracaktır. Bir ve bütün olmak en büyük görevimizdir. 

Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu topraklar için kanını dökmüş şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme