AK Parti Milletvekili Kılıç ve İlçe Başkanı Kara, Anadolu İHL inşaatını inceledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Milletvekili İmran Kılıç ve beraberindekiler inşaatı devam eden Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Tarihi çok eskilere dayanan ve Kahramanmaraş’ın ilk İmam Hatip Okulu olma özelliği taşıyan Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı hızla sürüyor. 2400 öğrencinin eğitim alabileceği komplekste 600 öğrenciye ise yurt imkanı sağlayacak. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan komplekste AK Parti heyeti incelemelerde bulundu.

AK Parti İlçe Başkanı Kara, ziyaret sonrası yaptığı paylaşımda: “Bizim ahlakımız hürmet, hizmet ve merhamet prensiplerini kendinde birleştiren aşk ahlakıdır...

Ve işte böyle bir aşk ahlakıyla ahlaklanmış, aşk erlerinin yetiştirileceği modern zamanların medresesi mukabilinde olan yapımı devam eden Anadolu İmam Hatip Lisesini Milletvekilimiz İmran Kılıç, İl Kadın Kolları Başkanımız ve İl-İlçe Teşkilatımızla incelemelerde bulunduk.

Okulumuz inşallah önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrencilerine kavuşacak.” İfadelerine yer verdi.

Milletvekili Kılıç: “Amacımız; çocuklarımızı, gençlerimizi eğitimli, donanımlı ve sağlıklı bir şekilde yetiştirerek geleceğe hazırlamak. Onların geleceğe hazırlanmasında mekanlar çok önemli. Kahramanmaraş genelinden 600’den fazla okulumuzu yeniden inşa ettik veya onarımdan geçirdik. Her bir okulumuzun yanında icap ediyorsa yurtlarında yanında inşa ettik. Bu yurtlarımızın birini de merkez İmam Hatip Lisemizin yanında inşa ediyoruz. 600 kişilik bir yurt olacak inşallah. 1950’li yıllarda ilk açılan İmam Hatip okulumuz, kale dibinde yetim yurdunun bir odasında 20 kişilik öğrenci grubu ile açılmıştır. Şimdi ise 2400 öğrencinin eğitim görebileceği, 600 öğrencimizin yatılı kalabileceği bir kompleks inşa ediliyor. Şehrimize ve halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

AK Parti heyeti, Kahramanmaraş’ta yapımı tamamlanan ve devam eden Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan 1500 kişi kapasiteli Kongre Merkezini, yapımı devam eden Morfoloji Bölümü İnşaat alanını, yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu, İnşaat çalışmalarında sona gelinen ve 1500 öğrenci kapasiteli KYK Öğrenci Yurdunu, yapımı tamamlanıp hizmete açılan  Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğünü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapımında sona gelinen Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Mağralı Camiinde incelemelerde bulundu.
 

Bakmadan Geçme