Akdeniz Odaları Platform toplantısı gala gecesiyle sona erdi

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası (KMSMMMO) ev sahipliğinde Akdeniz Odaları Platform toplantısı sonrası gala gecesi düzenlendi.

KMSMMMO Odası Başkanı Abdullah Kalın’ın ev sahipliğinde düzenlenen gala gecesine Türkiye Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu’nun yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Maçiçek ve Akdeniz Odaları Platform Üyeleri katılım sağladı.

Akdeniz Odaları Platform toplantısı gala gecesiyle sona erdi

Programın açılış konuşmasını yapan KMSMMMO Başkanı Kalın: “Sizleri Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan mutluluk duyduk. Alınan kararların meslek camiamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katılım sağladığınız için her kese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu ise yaptığı konuşmasında: “Gerçekten bugün yine Türk ekonomisinin, ülkemizin, mesleğimizin sorunlarını tartıştık. O sorunlara çözüm önerilerini tartıştık. Kahramanmaraşlı meslektaşlarımızın Akdeniz’in dört bir tarafından gelen oda başkanlarımızın ve meslektaşlarımızın görüşünü aldık. Bugünde bu gala yemeğinde sizlerle birlikteyiz.  

Akdeniz Odaları Platform toplantısı gala gecesiyle sona erdi

Biz birde genel kurul sürecindeyiz. Bugüne kadar yaklaşık 40 tane oda dolaştık. Odalarımızın üyeleri ile görüş alışverişinde bulunuyoruz. 2019 – 2022 döneminde önemli sorunlar çözüldü. Bu süreçte . TÜRMOB’un eski hizmet binasının bulunduğu arazi milli emlak genel müdürlüğüne aitti. Burayı satın alıp orayı ülkemizin geleceğine yön vermek amacı ile kendi alanımızla ilgili bir sürdürülebilirlik merkezi, bir Ar-Gge merkezi, teknoloji merkezi geliştirme projemiz vardı. Bunların hepsini gerçekleştirdik. Bunu gururla söylüyorum. 

Bunları gerçekleştirirken Kahramanmaraşlı bir dostumuz abimiz büyüğümüz bize yardımcı oldular. Kahramanmaraşlı Milletvekilimiz Av. Ahmet Özdemir. Tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerinin huzurunda ve Akdenizli hemşerilerinin huzurunda kendisine çok teşekkür ediyorum. Sayın vekilimiz bize hep şunu ifade etti; ‘talepleriniz doğru mu? O, doğru taleplerinizde ben her zaman varım yanınızdayım’ dedi. Bizim taleplerimizde ülkemizin daha iyi olması memleketimizin daha iyi olması mesleğimizin daha iyi olması içindi. Bir avukat kendisi aslında ama hiçbir mesleki taassubu da gözetmeksizin bize abilik etti. TBMM sesimiz oldu.  

Ben oda başkanlarımla paylaştım bu durumu önemli meclislerdeki düzenlemelerde lehimize verilen önergeler vardı. Gece yarısı o önergeleri kendisi takip etti. Bizler için doğru bulduğu önergeleri bizlerle paylaştı. Çok onurluyum, şerefliyim vekilimle birlikte olduğum için. Bu güne kadar çok plaket aldım çok plaket verdim ama benim için takdim etmesi en değerli plaketlerden birisi olacak. Plaketini takdim etmek için Milletvekilimiz Ahmet Özdemir’i kürsüye davetimi arz ediyorum.

Akdeniz Odaları Platform toplantısı gala gecesiyle sona erdi

Bu ilişkinin kurulmasında bu diyaloğun sağlanmasında Kahramanmaraşlı meslektaşlarımızın çok katkısı oldu. KMSMMMO Başkanımız Abdullah Kalın’ın gerçekten mesleki sorunlarımızın çözümü adına bu birlikteliği yaratabilmek adına çok önemli adımlar attı. Bundan sonrada el ele, kol kola mesleğimizi daha iyi bir yere götürebilmek için ülkemizi daha iyi bir yere götürebilmek için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Akdeniz Odaları Platform toplantısı gala gecesiyle sona erdi

Ölümün ağzına giren adamların şehridir Kahramanmaraş!

Daha sonra söz alan Milletvekili Özdemir ise: “Değerli kardeşlerim ve yol arkadaşlarım. Geldiğiniz şehir, şiirin ve edebiyatın başkenti, şuurla örülmüş bir şehir. Edebiyata sevdası, inancı, davası olan, gözü kara adamların şehridir burası. Şöyle tanımlıyorum ölümün ağzına giren adamların şehridir. Bende öyle bir delikanlı adam tanıdım. Emre beyi. Bende ona şöyle demiştim; “başkanım talebinizin doğru olup olması benim için önemli. Başka bir şeye bakmıyorum” demiştim. Gerçekten de omuz omuza birçok alanda birlikte çalıştık. Ben onun etkilerinin ne olduğun pek bilmiyorum çünkü ben avukatım ama mecliste grup yönetim kurulu üyesiyim. Başkanın bana getirdiği ve her zaman da haklı ve hukuki olan bütün taleplerine eğilmeye çalıştım. Bunu yaparken de onun sizin mesleğinize olan özverisini gördüm. İnancını gördüm. O yüzden ona yardımcı olmak hepinize yardımcı olmaktı. Biz siyaset üretiyoruz, siyasetimizin ana unsuru insan. İnsana hizmet etmek dolayısıyla da doğru ve haklı olan her işin yanında olmak gerekirdi.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme