KİÜ, devam zorunluluğuna aramayacak

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Senatosu, 27 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, 2024-2025 Akademik Yılı Güz dönemi için önemli bir karara imza attı.

Üniversite yönetiminin aldığı 2024/20 sayılı karara göre, Karacasu, Türkoğlu ve Yamaçtepe yerleşkelerinde öğrenim gören öğrenciler için belirli bir süre boyunca ders devam zorunluluğu aranmayacak. Karara göre, 1 Kasım 2024 tarihine kadar öğrenciler derslere katılma mecburiyeti olmadan eğitimlerine devam edebilecek.

Alınan karar, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler için esneklik sağlama amacı taşırken, özellikle deprem bölgesinde yer alan üniversitenin, öğrencilerin yaşadığı zorlukları göz önünde bulundurarak bu kararı aldığı düşünülüyor.

Ancak bu uygulama, Elbistan Meslek Yüksekokulu ve Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerini kapsamıyor; bu okullardaki öğrenciler için devam zorunluluğu aynen geçerli olacak.

Üniversite yetkililerinin bu adımı, öğrenci motivasyonunu artırmaya ve zorunlu durumlar nedeniyle eğitimden geri kalmalarının önüne geçmeye yönelik bir tedbir olarak değerlendiriliyor.

Karacasu, Türkoğlu ve Yamaçtepe yerleşkelerinde öğrenim gören öğrencilerin, derslere fiziken katılamasalar bile eğitimlerine sorunsuz şekilde devam edebilmeleri için uzaktan eğitim ve dijital ders materyallerine erişimleri de sağlanmaya devam edecek.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'nin bu kararı, öğrenci ve veliler tarafından olumlu karşılanırken, ilerleyen süreçte yeni düzenlemelerin yapılması da gündeme gelebilir. Senato, gelişmelere bağlı olarak öğrencilerin akademik hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik kararlar almayı sürdüreceğini belirtti.

Bakmadan Geçme