Andırın'da 84 çiftçiye 3 bin 750 adet ceviz fidanı dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında Andırın İlçesinde üreticilere Ceviz fidanı dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta uygulanan proje kapsamında fidan bedelinin yüzde 50‘lik kısmı Bakanlık tarafından ve yüzde 50'si de çiftçiler tarafından karşılanan Maraş-18, Fernor ve Chandler çeşitleri olmak üzere, toplam 3750 adet Ceviz fidanı, Andırın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 84 üreticiye dağıtıldı. 

Yapılan dağıtım törenine Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, İl Müdür Yardımcısı Salih İnan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Kargı, Andırın İlçe Tarım ve Orman Müdürü Uğur Adsay, Andırın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, Andırın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu, teknik personeller, Mahalle Muhtarları ve üreticiler katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Andırın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Tekniker Ali Dalkıran tarafından Ceviz fidan dikim teknikleri, bakım ve budama konularında üreticilere bilgilendirmeler yapıldı. 

Tören üreticilere ceviz fidanı dağıtılmasıyla sona erdi.

Bakmadan Geçme