Aslanhan, öğrenci ve velilere ilham oldu

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri Sıtkı Aslanhan söyleşileriyle devam etti. Öğrencilerin ve ailelerin akın ettiği programlarda konuşan uzman isim, örnekleri ve başarı öyküleriyle dinleyenlere ilham verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri uzman konukları ağırlamaya devam ediyor. 

Takvim kapsamında bu defa, kişisel gelişim kitapları ve motivasyonel konferanslarıyla tanınan Sıtkı Aslanhan, Kahramanmaraş’ta kültür sanat dostlarıyla bir araya geldi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi programlarının ilki öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. 

Yoğun ilgiyle düzenlenen söyleşide, sınav hazırlığı devam eden öğrencileri motive eden Aslanhan, “Gün başlarken ve biterken insanı yatağından kaldıran bir idealin olması gerek. Kendini gerçekleştirmek ancak böyle mümkün olabilir” dedi. Olimpiyat sporcularından, iş insanlarına kadar pek çok başarılarla dolu portreyi gençlere örnek veren Aslanhan, katılımcılardan uzun süre alkış aldı.

Pandemi sonrası aile içi iletişim

Söyleşi etkinliklerinin bir diğerinde ise Pandemi Sonrası Aile İçi İletişim başlığı konuşuldu. Ebeveynlerin akın ettiği programda doğru ve sağlıklı iletişimin ancak aynı gönlü paylaşmakla mümkün olabileceğini ifade eden Aslanhan, “Bugün aynı evin içinde konuşamamanın altında, aynı gönlü paylaşmamak yatıyor. Beni anlamıyorsun, kendimi sana anlatamıyorum gibi itirazlar, gönül diliyle konuşmamak sebebiyle yapılıyor. Bu noktada Hz. Mevlana gönül diliyle konuşabilmenin en güzel örneklerinden birisidir” dedi. Konya’daki Söylemez Tekkesi’nin öyküsünü aktaran Aslanhan, ailenin bütünlüğünü koruyabilmenin en önemli şartının iletişim olduğunu belirtti.
 

Bakmadan Geçme