Bahtiyar Yokuşunda 'İstiklalde İlham Var' yürüyüşü

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından restore edilen Kültür, Tarih ve Araştırma Merkezi olarak hizmete sunulan tarihi konakların bulunduğu Bahtiyar Yokuşunda 'İstiklalde İlham Var' yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve protokol üyeleri ile birlikte Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından restore edilerek Kültür, Tarih ve Araştırma Merkezi olarak hizmete sunulan tarihi konakta incelemelerde bulunuldu.
 
Vali Coşkun, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’dan Kahramanmaraş Kültür Tarih Araştırma Merkezi ve burada sunulan hizmetler hakkında bilgiler aldı.

Kurtuluş savaşı tarihinde önemli bir konumda bulunan Bahtiyar Yokuşu’nda yürüyüş etkinliği ile devam eden programda, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Okay tarafından, Vali Coşkun ve beraberindeki heyete, Bahtiyar Yokuşu’nun tarihi önemi, burada bulunan tarihi konaklar ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aktarıldı.
 
Daha sonra Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Kurtuluşun Kahramanları” temalı sergisini ziyaret eden Vali Coşkun ve beraberindeki heyet, Enstitü Müdürü Mutlu Aslantürk’ten bilgiler aldı. Sergide çalışmaların çok güzel ve anlamlı olduğunu ifade eden Vali Coşkun, Müdür Mutlu Aslantürk, usta öğreticiler ve kursiyerleri tebrik etti.
 

Bakmadan Geçme