Başkan Adayı Balbars: Üreticilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözmek için geliyoruz

Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliğinde seçim heyecanı yaşanıyor. Birlik Başkanlığına adaylığını açıklayan Fehmi Balbars, gazetemize özel yaptığı açıklamada projelerini anlattı.

2006 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciler Birliği olağan genel kurulunu 21 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliğine adaylığını açıklayan Balbars: “Başkanlığa seçildiğimiz takdirde bize oy veren ya da vermeyen herkesin başkanı olacağız. 3100 üyemizin tamamı için çalışmalarımızı yapacağız. Bayrağı biz devraldığımızda 4 yıl boyunca gecemizi gündüzümüze katarak üyelerimize hizmet edeceğiz. 

“Eğitim olmazsa olmazlarımızdan”

Eğitim alanında Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği olarak sık sık mesleki eğitimler düzenleyeceğiz. Hizmet içi eğitim programları ile üyelerimiz ile birliğimizi bütünleştireceğiz. Bu kapsamda sürü yönetimi eğitimlerine ağırlık vereceğiz. Yavru ölümlerini minimize etmek için üreticilerimize eğitimler vereceğiz. Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve yaptığımız işin olmazsa olmazlarından olan veteriner hekimlerimizin bağlı olduğu odamızla birlikte hareket ederek üyelerimizin daha verimli üretim yapmalarına katkı sağlayacağız. Koyun, keçi ıslah projesi kapsamında hangi ırk hangi bölgede üretilir gibi eğitimler vermeyi planlıyoruz. Bakanlığımız tarafından sağlanan hibe ve desteklemeleri yakından takip ederek üreticilerimizin maksimum sevide yararlanmalarını sağlayacağız. Yem üreticileri ile üyelerimiz arasında köprü kurarak hayvanlarımızın yem ihtiyaçlarını en uygun maliyetlerle satın almalarını sağlayacağız.

“En büyük sorunlarımızdan biri olan mera çalışmalarına ağırlık vereceğiz”

Üreticilerimizin sık sık yaşadığı sorunların başında hayvanlarını otlatacağı mera alanlarının yetersizliği geliyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve diğer ilgili kurumlarımızla koordineli çalışma yaparak mera alanlarımızın genişletilmesi için girişimlerde bulunacağız. Tabi bunun yanında mera alanlarına ulaşımın sağlanması için yol yapım çalışmalarıyla ilgili belediyelerimizle ve valiliğimizle istişare halinde olacağız.

“Üreticilerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözmek için geliyoruz”

Üreticilerimizin yaylalarda yaşadığı sorunları biliyoruz. Kendimizde üreticilik yaptığımız için çözülmesi gereken sorunları ivedilikle çözeceğiz. Bunların başında portatif çadır, güneş enerji panelleri ile aydınlatma sistemleri, yeterli su miktarının sağlanması için kuyu, gölet su tankeri gibi ihtiyaçların giderilmesi için çalışmalar yapacağız. 

“Üreticilerimizin ürettiği ürünleri en iyi şekilde pazarlamasına olanak sağlayacağız”

Günümüz pazarında üreticilerimiz ile tüketiciler arasında doğrudan bağlantı kurarak en kaliteli ürünleri doğrudan tüketicilerimize ulaştırmak için süt toplama merkezi, şarküteri, yün ve kıl pazarının oluşturulması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Üyelerimize daha iyi nasıl hizmet ederiz düşüncesiyle birliğimiz bünyesinde kırkım ekibi oluşturarak en uygun şekilde üyelerimizin kullanıma sunacağız.

“Fikirlere önem veriyoruz”

Birliğimiz bünyesinde bulunan üyelerimizle sık sık bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacağız. Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek üyelerimizin bir birini daha iyi tanımalarını sağlayacağız. Çoban şenliği gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek üye buluşmaları gerçekleştireceğiz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme