Başkan Feyzettin Okumuş: 'İddialar gerçeği yansıtmıyor'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Türkoğlu İlçe Başkanı Feyzettin Okumuş, bazı sosyal medya ve haber sitelerinde çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başkan Okumuş, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal'ı kardeşi üzerinden aslı olmayan iftiralarla yıpratmaya çalışıldığını vurguladı.

Birkaç gündür kamuoyuna servis edilen iddialarla ilgili parti binasında basın açıklaması yapan AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Okumuş: “Türkoğlu İlçe Kaymakamımız Sayın Gürbüz Saltaş’ın Denizli Acıpayam İlçesine tayin edilmesini Milletvekilimiz Sayın Habibe Öçal ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor ancak milletvekilimizin her hangi bir şekilde müdahili söz konusu olmamıştır. Bu duruma ilişkin olarak İlçe Kaymakamımız gerekli açıklamayı yapmıştır.

“Vekilimizin kardeşinin ikamet adresi Kahramanmaraş’tadır”

Ayrıca çeşitli sosyal medya hesaplarında Sayın Vekilimizi yıpratmak için kardeşi ile bir takım alakasız iddialar ortaya atılmaktadır. Sayın vekilimiz kardeşi Türkoğlu’nda değil Kahramanmaraş’ta ikamet etmektedir. Yani sayın vekilimizin kardeşi, iddia edilen yerde ikamet etmemektedir.

"Bu alan zaten hayvancılıkla uğraşan birine kiraya verilmişti”

İddiada bahsi geçen yer geçtiğimiz aylarda zaten hayvancılıkla uğraşan başka bir vatandaşa kiraya verilmiştir. Söz konusu yerde vekilimizin kardeşine ait herhangi bir şekilde kayıtlı veya kayıtsız hayvanı yoktur. Kaldı ki bir kimse vekil kardeşi de olsa çiftçilik ve hayvancılık yapması gayet normaldir. İddiada bahsi geçen Sayın vekilimizin kardeşi hakkında acılan ne bir dava var nede yapılan yasal bir işlem var. Zaten ortada bir çiftlikte yok. Eski, derme çatma metruk yapı var. Vatandaşlarımız da siz değerli basın mensuplarımızda gidip görebilirler.

“Seralar örnek çiftçi projesi kapsamında 2 girişimci kadın tarafından yapılmıştır”

Seralarla ilgili de ciddi iddialar ortaya atıldı. O bölgede yapılan seraların Sayın vekilimizle ve kardeşi ile herhangi bir ilişkisi yoktur. Buradaki seralar 29.08.2019 tarihinde Sayın Vekilimizle akrabalık ilişkisi olmayan 2 hanımefendinin müracaatları doğrultusunda “Örnek Çiftçi Projesi” kapsamında faaliyete alınan seralardır. Bu hanımefendiler burada seracılık yaparak kendi geçimlerini sağlamaktadır. 

“Sıcak asfalt çalışması söz konusu değildir”

Parke taşı döşendi iddiaları da sıcak asfalt iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızdan gidenler bilir görmek isteyen de gidebilir. Her vatandaşımızın hakkı olan hizmetler burada da uygulanmış ve kılçık yol diye tabir edilen ve toplamda 100 metrekareyi geçmeyecek alanda belediyemiz zamanında parke taşı çalışması yapmıştır. Belediyelerimizin bu köy yolunda sıcak asfalt çalışması söz konusu değildir, olmamıştır.. Bu paylaşımlarda amaç sayın vekilimizi yıpratmaya yöneliktir.

“DSİ, o iş makinalarını çiftçilerin mağduriyeti gidermek için göndermiştir”

DSİ’nin iş makineleri vatandaşların talebi üzerine görevlendirildi. Çünkü 2019’da aşırı yağışlardan dolayı Çobantepe ve Hacıbebek’te bulunan tarım arazileri su altında kaldı. Bu çiftçilerimiz DSİ’ye dilekçe vererek suyun tasfiye edilmesini istemiş DSİ yetkileri ise çiftçilerimizin mağduriyetlerini gidermek için konuda bahsi geçen alana iş makinesi göndermiştir. Yani iddiada bahsi geçen alan Sayın vekilimize ait olmayıp iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Fotoğrafları servis edilen araziler başka çiftçilerimize ait tarım alanlarıdır. 

“Bu alanda Gıda Organize Sanayi yapılması planlanıyor”

Başta da söyledim. Çiftlik olarak adlandırılan yerde 2 adet metruk bina var ve içinde yaşam sürdürülebilmesi söz konusu değildir. Bu alanda yer alan mera iddia edildiği gibi olmayıp zaten dağlık arazidir. Bu alan mera vasfını yitirmiş ve bu alana Gıda Organize Sanayi yapılması planlanmaktadır.” Dedi.

“İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlığı için çalışmalar sürüyor”

AK Parti İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Başkan Okumuş: “Hidayet Kardaş başkanımız sağlık sorunları dolayısı ile görevinden kendisi istifa etti. İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları için İl Başkanlığımız ve AK Parti Genel Merkezi ile görüşmelerimiz sürüyor. Adaylık müracaatları devam ediyor. Teşkilatımızın ortak çalışması ile başkan atamalarını gerçekleştirecektir. Burada da her hangi bir vekilimizin dahli söz konusu değildir. AK Parti Genel Merkezi herkesin görüşünü alır en uygun ismin atamasını yapar. Bu iddialar tamamen Sayın Vekilimizi yıpratmaya yönelik yapılan asılsız paylaşımlardır.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme