Başkan Sarıaltun: 'Çağlayancerit'i sosyal alanlarla donatacağız'

Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, ilçede yürütülen sosyal projelerle ilgili gazetemize özel açıklarda bulundu.

Başkan Sarıaltun, ilçede yürütülen Turizm Kompleksi, Millet Bahçesi, Kent Meydanı ve TOKİ Konutları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çağlayancerit saklı bahçe turizm cenneti ifadelerine yer Başkan Sarıaltun: “Çağlayancerit, Kahramanmaraş’ın arka bahçesi, güzelliklerle dolu bakir bir alan, her noktasında farklı bir proje düşünülecek bir yer. Kahramanmaraş Valimiz Sayın Ömer Faruk Coşkun beyinde hassasiyetle üzerinde durduğu ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile birlikte yürüttüğümüz turizm kompleksi projemiz tüm hızıyla sürüyor.

Belediye bünyemizde oluşturduğumuz Ar-Ge ekimizin oluşturduğu bir proje. Onlarca projenin arasında değer bulan bir proje oldu. Turizm kompleksimizde konferans salonlarımız var, kent müzesi var ki bu ilk defa ilçemizde olacak. Yöresel ürünler tanıtım ve satış alanlarımız var. Yaklaşık bin metrekare bir alanda inşa ediliyor. Proje neredeyse tamamlanmak üzere. Cevizin anavatanı bu proje ile Çağlayancerit’te tanıtım imkanı bulacak.” Didi.

“Çağlayancerit’te kent meydanı inşa edeceğiz”

Kent meydanı çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Başkan Sarıaltun: “İlçemizde bir kent meydanı eksiğimiz var. Bununla ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Sıkışmış coğrafyanın çok olması nedeniyle yapılaşmalar üst üste binmiş durumda. Doğrusu ilçemiz iyi denmeyecek bir imar yapısına sahip. İmar planlaması ile ilgilide çalışmalarımız sürüyor. Planladığımız kent meydanında şuanda bir camimiz, bir lojman tarım ilçe binamız var bu alanda. Bu alandaki camimizin yerini değiştirerek geniş bir kent meydanı planlıyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör beye de projeyi anlattım. Çok iyi olacağını söyledi. Kent Meydanının altına da tek veya çift kat kapalı otopark alanı yapmayı planlıyoruz.” Dedi.

“Millet Bahçesini ilçemize kazandıracağız”

Sosyal donatı olarak planladığımız bir diğer projemiz ise Millet Bahçesi projesi diyen Başkan Sarıaltun: “Küçükcerit Mahallemizde bulunan ve Aksu’nun gözü olarak bilinen alanda millet bahçe yapmayı planlıyoruz. Bu alanda çok büyük bir peyzaj çalışması yapacağız. Vatandaşlarımızla ön görüşmemizi yaptık. Gerçekten maliyeti çok yüksek bir proje. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa yapacağımız millet bahçesini inşallah halkımızın hizmetine sunacağız. Bu konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal beyinde bu konuda talimatları var.” İfadelerini kullandı.

“TOKİ Konutları olmazsa olmazlarımızdan”

Çağlayancerit için önemli konulardan birisi de TOKİ Konutları diyen Başkan Sarıaltun: “TOKİ konutları için ciddi çalışmalar yürütüyoruz. İlçemizde TOKİ Konutları için ayırdığımız alanlarımız var. İlçemizde konut problemi çok fazla. İstiklal ve Fatih Mahallemizde toplamda 200 konutluk proje düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede TOKİ ile anlaşmalarımızı tamamlayacağız.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme