Başkan Sarıaltun: 'Standardı yüksek yollar yapacağız'

Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, ilçede yürütülen yol çalışmaları hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Çağlayancerit'i şantiye alanına çevirdiklerini ifade eden Sarıaltun, standartları yüksek yollar inşa edeceğiz dedi.

Belediye Başkanı Sarıaltun: “Göreve geldiğimizde ifade etmiştik. 2019 yılı bizim için hazırlanma dönemi oldu. 2020 yılı ise yatırım yılı oldu. Kuzeyden gelen Nurhak-Çağlayancerit arası 40 kilometrelik güvenlik yolumuzun yaklaşık 10 kilometresinde kaplama işlemleri tamamlanmak üzere. Yaklaşık 30 kilometrelik kısmında asfaltlama çalışması tamamlandı. Güvenlik yolumuzda çok yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Kahramanmaraş’ı Çağlayancerit üzerinden Nurhak ve Elbistan’a bağlayan bir yol olacak. Bu yolumuz karayolu ulaşımı konusunda stratejik bir konuma sahip. 

“Çağlayancerit’i şantiye alanına döndürdük”

Çağlayancerit sizlerindi ifade ettiği gibi bir şantiye alanı oldu. Bir taraftan Büyükşehir Belediyemiz bir taraftan Karayolları 5. Bölge Müdürlüğümüz diğer taraftan ARMADAŞ Genel Müdürlüğümüz, Telekom, KASKİ ve Çağlayancerit Belediyesi olarak biz yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Mesaimiz gece gündüz sürüyor. Büyükşehir Belediyemiz şimdiye kadar grup yollarımızda 20 km statik kaplama işi yaptı. Bu çalışma yaklaşık 10 km daha devam edecek. Sayın Hayrettin Güngör başkanımda ilçemize bu konuda pozitif bir ayrımcılık yapıyor. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

“İstiklal ve Akdere arası yolumuz kış dönemine kadar bitecek”

İstiklal Mahallemiz ve Akdere Mahallemiz arasında 4 km’lik bir yolumuz var. Bu yolda standartları yüksek bir hizmet sunacağız inşallah. Bu yolumuz sıcak kaplama asfalt olacak. Bu yolda önceliğimizi alt yapıya verdik. KASKİ, AKEDAŞ, ARMADAŞ, Telekom firmaları öncelikli olarak çalışmalarını tamamlıyor. Özellikle yollarımızın yapımı konusunda bizlere verdiği destekten dolayı İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç beye teşekkür etmek istiyorum. Karayolları Bölge Müdürlüğümüze de teşekkür etmek istiyorum. Yol bizim için çok önemli. Halkımızın duyarlılığından dolayı da teşekkür ediyorum.. ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme