Başkan Şengül'den hızlı tren polemiğine ilişkin açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, hızlı tren polemiğine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Şengül, “İki gündür bir hızlı tren tartışmasıdır gidiyor. Gerek sosyal medyada gerek yazılı ve görsel basında üzülerek takip etmekteyim. Kentin hangi bir sorununu gündeme taşısa, sorun çözülsün kazanan Kahramanmaraş olsun şiarıyla gece gündüz demeden çalışan Sayın Milletvekilimiz Ali Öztunç'a maalesef çirkin saldırılar olduğunu gözlemekteyiz. Bizler, aldığımız devlet terbiyesiyle ve parti terbiyesi gereğince üzerimize vazife olmayan konularla yâda kişilerle uğraşmayı haddimiz olarak görmüyoruz.” dedi.

Hangisi yalan?

Öztunç’un açıklamış olduklarının yalan olmadığına dikkat çeken başkan Şengül şu açıklamalarda bulundu: “AKP'li eski bakan şimdiki plan bütçe komisyonu başkanı Lütfi Elvan bir harita ortaya koyuyor, bu haritaya göre hızlı tren Kahramanmaraş'tan geçmiyor. Şimdi bunu gündeme taşıdı diye, Ali Öztunç yalancı ve seçmenlerine yalan söylediğini iddia ediyorsunuz öyle mi? Peki; Aksu çayı kirli diyor bu da mı yalan? Termik Santralinde hava kirliliği yüzünden binlerce insan kanser hastalığına yakalanıyor, bu da mı yalan? Büyükkızılcık başta olmak üzere birçok köyde su akmıyor, Bertiz başta olmak üzere birçok köyün yolu yok, kanalizasyon altyapısı yok bunlar da mı yalan? Size oy vermeyen köylerde çöp konteynırı dahi yok bu da mı yalan stadyum sözü verdiniz, köprülü kavşaklar vaat ettiniz ne oldu? Gelin tüm bu sorunlara şöyle bir bakalım, bu sorunları olan köylerde, Ali Öztunç'a ne oy çıkmış? Size ne oy çıkmış? Bu istatistik çalışmasını yaptığımızda, seçmenlere kim yalan söylüyor kim vatandaşın sorunları ile yakından ilgileniyor ve çözüm bulmaya çalışıyor hep birlikte görelim. Sayın Öztunç'un nasıl bir milletvekili olduğunu tüm hemşerilerimiz de, siz de çok iyi biliyorsunuz. Sizin derdiniz Öztunç değil, çünkü gündeme taşıdığı bazı konularda siz söyleyemediğiniz için gizliden alkışlıyorsunuz. Samimiyetle tek derdiniz Ali Öztunç ise benim size bir önerim var. Öztunç ile istediğiniz kanalda, istediğiniz moderatör ile şehrin sorunlarına ilişkin olarak açık oturum yapın, Milletimizin takdirine bırakalım.”
 

Bakmadan Geçme