Bilişim Vadi'sinde oyun kampı

Dijital içerik dünyasını oluşturan oyun tasarımcıları, yazılımcılar, dijital sinema ve animasyon film üreticileri ve senaristler, Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi'nde kamp kurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, vadide bulunan Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi (DIGIAGE) Oyun Geliştirme Yaz Kampı'nda 51 ülkeden 600 gençle buluştu.

Türkiye’nin teknoloji tabanlı işlerde müthiş bir ivme yakaladığını ifade eden Bakan Varank, “Bu alana gençlerin de ilgi duyması ile beraber yakaladığımız ivme, Türkiye’yi farklı bir boyuta taşıyacak.” dedi. Bakan Varank, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için katma değerli üretimin şart olduğunu vurgulayarak “İşte oyun geliştirme, yazılım gibi alanlar bu katma değerin en yüksek olduğu alanlar. İnşallah seneye 600 değil 6 bin gencimizi burada ağırlamak isteriz.” diye konuştu.

Türk oyun ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan DIGIAGE, düzenlediği kamplarla sektöre insan kaynağı kazandırmayı, kamu ile sektör arasında köprü olmayı ve oyun stüdyolarının gelişimine katkı sunmayı hedefliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesinde 1 Eylül’de Bilişim Vadisi’nde başlayan DIGIAGE yaz kampı, 11 Eylül’e kadar sürecek. Bu sene Avrupa Birliği kapsamına giren DİGIAGE’e Bosna Hersek, Norveç ve Litvanya’dan 30 kişilik bir ekip katıldı.

Katılımcıların uykusuz geceler geçirerek gruplar halinde oyun tasarladıkları kampın son konuğu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank oldu. Kampı ziyaretinde Bakan Varank’a Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu eşlik etti.

Farklı ülkelerden öğrencilerin bir araya gelerek oluşturdukları takımlarla sohbet eden Bakan Varank, tasarlanan oyunları denedi. Varank’ın oyun performansı, katılımcılardan alkış aldı. Öğrencilerle özçekim yapan, oyun kampı duvarına imzasına atan Varank, Planetary çadırında da oyun deneyimi yaşadı. Bakan Varank, ziyareti sırasında katılımcılara dondurma da ikram etti.

Bakmadan Geçme