Büyükşehir, Kahramanmaraş'ta tüm ana arterlerin açık olduğunu duyurdu

210 araç ve 400'ü aşan personelle karla mücadele çalışmalarını sürdüren ekipler, yer yer tipiye dönüşen yağışlara karşı ana arterler açık tutuluyor. Yapılan açıklamada, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde etkisini gösteren karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

210 araç ve 400’ün üzerinde personelle çalışmalarına devam eden ekipler bir yandan ana arterleri trafiğe açık tutarken bir yandan da buzlanmaya karşı önlem alıyor. 

Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçe merkezinde 32 noktada konumlanan ekipler onlarca greyder, kar bıçaklı tuzlama araçları, açık tuz kamyonları ve kazıcı yükleyicilerle ana arterlere müdahale etti. Zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışına rağmen şehir merkezindeki ana arterler açık tutuldu. 

210 Araç ve 400’ü aşan personel

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Şehir genelinde karla mücadele çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Son 20 yılın en yüksek yağışını alan şehrimizde, tüm kurumlarımızla sorumluluk alanlarımızda herhangi bir sorun yaşanmaması için gayret gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak şehir genelinde 210 araç ve 400’ün üzerinde personelle sahadayız. Yol açma, tuzlama, buzlanma önleyici uygulamalar, yaya yolu temizliklerinin yanı sıra AKOM’a düşen ihbarlara da anında müdahale ediyoruz. Trafiğe çıkma zorunluluğu olan vatandaşlarımızın mevsim şartları itibariyle araçlarında kış lastiği kullanmaları ulaşım güvenliği için büyük önem taşımaktadır” ifadeleri kullanıldı. 

Bakmadan Geçme