Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'a gerçekleştirdiği ziyaret dolayısıyla kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehre yapılan yatırımlarla ilgili konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, yaptığı açıklamada: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Kahramanmaraş’ta 105 eserin toplu açılış törenini gerçekleştirdik. Çevre ve şehircilikten sağlığa, eğitimden ulaşıma, spordan tarım ve sanayiye kadar pek çok alanda hayata geçirilen projeler şehrimize, ülkemize hayırlı olsun.

Bugün Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız eliyle yapımını tamamladığımız; Dulkadiroğlu'ndaki 624 konutumuzu teslim ettik. Türkoğlu ilçemize bağlı Şekeroba Millet Bahçemizin açılışını gerçekleştirdik. Şehrimizdeki Millet Bahçesi sayısını 5'e çıkardık. 

İller Bankamız eliyle yerel yönetimlerimizin altyapı ve üstyapı projelerini destekliyoruz. Sokak sağlıklaştırma, kanalizasyon, içme suyu ve bugün tamamladığımız ileri biyolojik atıksu arıtma gibi 201 projeyi hizmete sunduk, 56 projemizin çalışmaları devam ediyor. 

Şehirlerimizin tarihi, kültürel ve doğal dokusuna sadık kalarak, insan ve çevre odaklı hazırladığımız projelerle ülkemizi geleceğe taşımaya, kıymetli eserlerle şehirlerimizi inşa ve ihya etmeye devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme