CHP İl Başkanı Şengül: Bizim önceliğimiz şehrimizin hassasiyetleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi Meclis kararını eleştirerek bizim önceliğimiz şehrimizin hassasiyetlerini de göz önünde bulunduraraktır dedi.

CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Av. Mehmet Çarman, Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, İl Başkan Yardımcılarının katılımları ile gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Şengül: “

Büyükşehir Meclisinde gündem dışı bir madde görüşüldü. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi Elbistan’da bir caddeye verilmişti. Meclisin gündem dışı maddesi olarak görüşülüp Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismin kaldırılmasına karar verilmiş.

Yaklaşık 2012 yılından bu yana CHP İl Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Sizlerle yakından takip ediyorsunuz, elimizden geldiğince siyaseti önce nezaket biliriz ve bu nezaket duyguları içerisinde siyaset yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim önceliğimiz şehrimizin hassasiyetlerini de göz önünde bulundurarak her yurttaşın özgürce oy verdiği, tercih ettiği yöneticileri al aşa etmek değil onların performansını arttırmak yönünde.

Bu anlamda bir eksiği bir yanlışı olduğu zaman dikkat buyurun ben bunu basın aracılığı ile yapmıyorum. Bu konudan sizlerde mustaripsiniz. Yöneticiyi arıyorum şurada şu eksik var, burada bu yanlış var ya da bir konuyu eleştiri olarak yüzüne ifade ediyorum.

Gündeme aldığınız konular ortada, gündem dışı görüştüğünüz konular ortada. Unutmayın ki talimatla gelen talimatla gider. Bu anlamda biz siyaseti sadece Milletvekilimizin yapmasını ön görüyoruz çünkü Sayın Milletvekilimiz Ali Öztunç, 730 bin seçmenin oyunu almışçasına herkesin sorumluluğunu sırtında hissediyor.” İfadelerine yer verdi.


CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Çarman ise: “Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nun adının bir caddeye verilmesinin sonuçta bir şey katmayacağını keza bir caddeden isminin silinmesinin ondan bir şey eksiltmeyeceğinin kanaatindeyim ki nitekim de böyle.

2018 seçimlerinde bildiğiniz üzere Ak Parti bir kan kaybetti 2018 ‘de başlayan bir ekonomik kriz var. Bugün pandemi ile birlikte bu krizin daha da derinleştiği görülmekte. 2019 yılında Belediyeler Büyükşehir bazında yüz ’de altmış ikisini kaybettiler. Birkaç tane belediye ellerinde kaldı. Gelinen süreçte erken seçim konuşuluyor, yapılır ya da yapılmaz bilemem.

Bu ülkenin gündemi Kemal Kılıçdaroğlu adının bir sandığa, bir caddeye, bir bulvara verilmesi değildir. Vermesinler bu çok önemli bir şey değil. Bize bir şey kazandırmadığı gibi kayıp ettirmezde.

Dolayısıyla Sayın Esat Başkanımın da dediği gibi bu ülkenin sonu açlık, yoksulluk ve sefalet.” Dedi.

Bakmadan Geçme