CHP İlçe Başkanı Çarman: Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolu argümanı olmaktan çıkarılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Avukat Mehmet Çarman, Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolunun bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

Başkan Çarman, “AK Parti iktidarı Çağlayancerit yolunu her seçimde argüman olarak kullanıyor ama sonrasında her hangi bir gelişme olmuyor.” dedi.

Yeni yapılacak Çağlayancerit yoluyla birlikte bölge halkının kalkınacağına dikkat çeken CHP’li Mehmet Çarman: “Yaklaşık 20-25 yıldır yapılması planlan 60 KM’lik bir yol. Bu yolun devamı Gölbaşı’na bağlanacak. Malatya – Adıyaman Kahramanmaraş arasında bir güney çevre yolu olacak. Yıllardır yapılacağı konuşuluyor ama bir türlü başlanılamadı. Bu yol 16 tane kırsal mahalleyi ilgilendiriyor. Burada ulaşım kış aylarında çok zor şartlarda yapılıyor. Bazen ise yol tamamen kapanıyor. Vatandaşlarımız şehir merkezine gelmek için Pazarcık’ı kullanmaktadır. Bu ise mevcut yol süresini uzatmaktadır.

Bu yol 2014 yılında Ak Parti iktidarı tarafından seçim vaadi olarak kullanıldı ama sonrasında bir gelişme olmadı. 2018 yılındaki seçimlerde yine seçim vaadi olarak kullanıldı yine bir gelişme olmadı. 2019 seçimlerinde Ak Parti belediye başkan adayı tarafından ve parti tarafından yol çalışmalarına hemen başlanılacağı söylendi. Nitekim 2021 yılındayız yol çalışmaları bir türlü başlamadı ve başlayacak gibide durmuyor. Bu bölgenin gelişimine katkı sağlayacak yolun derhal yapılmasını ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme