CHP Kahramanmaraş İl Danışma Kurulu toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısına; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, CHP 22’nci Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Parlakyiğit, CHP İl Başkanı Esat Şengül, CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Av. Mehmet Çarman,  Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, Parti ilçe başkanları ve partililer katıldı. 

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç: “Türkiye sıkıntılı günlerden geçiyor. Yaşanan kriz ortada. Yurttaşlarımız maalesef geçinemiyorlar. Evlerine ekmek dahi götüremez hale geldiler. Kahramanmaraş’ta da görüntüler yansıdı. Halk ekmeğin önünde metrelerce kuyruk oluştu. Neden? Biraz daha ucuz ekmek alabileyim diye. Neden? Çünkü her şeyin fiyatı çok arttı. Döviz kurunu gördünüz. Arttıkça arttı. Ama birileri alttan aldılar, üstten sattılar. Türkiye’de 12 Eylül darbesi var mı? Var. 28 Şubat Postmodern darbesi var mı? Var. 15 Temmuz darbesi var mı? Var. Bir de 20 Aralık ekonomi darbesi oldu. Türkiye 20 Aralıkta ekonomi vurgunu yaşadı. Bu yıl 20 Aralıkta 7-8 TL olan dolar. 17-18’lere çıkartıldı ve bir gün içerisinde 18 lira olan doları hemen 11-12’ye indirdiler. Doları 18 liradan kim sattı? 12 liradan kim aldı? Yüzde 50’nin üzerine para kazandılar. Birileri malı götürdü. AK Parti’den tüyo alanlar gariban vatandaşın cebindeki parayı bir kez daha çaldılar. Birileri yine dolar milyoneri oldu. Ama ahtımız olsun ki 20 Aralık günü doları yüksekten satıp, sabahında ucuzdan alan kim ise onları belirlemek bizim namus borcumuzdur. Araştırıp bulacağız.” İfadelerine yer verdi.

Biz hazinenin 128 milyar doları eridiği zaman o 128 milyar doların peşine düştük diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç: “128 milyar doların peşine nasıl düştüysek, 20 Aralık günü vatandaşın cebinden parayı çalan o hırsızlarında peşine düşmek bizim boynumuzun borcudur. Peki, dolar düştü de marketteki yağın fiyatı düştü mü? Doğalgaz, elektrik, zeytinyağı, Ayçiçek yağının fiyatı düştü mü? Düşmedi. Gübrenin bu yıl Haziran ayında tonu 4 bin 500 TL idi. Bugün 16-17 bin TL. Dolar düştü, gübrenin fiyatı neden düşmüyor?” dedi. 

CHP’li Öztunç: “Son kurultayımızın ardından Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirmem sonrası belki memlekete 3-4 haftada bir gelebiliyorum. Ama benim size güvencim tam ve sonsuz. Hepinizin desteği ile mücadeleyi sürdürüyoruz. Geçmişte 80 öncesi CHP’nin Kahramanmaraş’ta çok oyu vardı. Ama 80 sonrası bir takım sebeplerden dolayı oyumuzun düştüğü oldu. Oy alamadığımız zamanlar oldu, orada da hata bizde. Eğer sen bir köye gitmezsen, bir yurttaşa dokunmazsan, vatandaşın derdini dinlemezsen vatandaş sana neden oy versin? 710 mahallenin 710’nuna da gidiyoruz. 710 mahallede hep beraber çalışıyoruz. Emek veriyoruz, çaba harcıyoruz. Yerel seçimlerde genel merkezin görevlendirmesiyle ittifak ortaklarımızın isteği ile Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştum. Hemşerilerimiz 172 bin oy verdi. O oyları artırmak için daha çok çalışacağız. Bu milletvekilliği seçiminde CHP’nin oy hedefi 200 bindir. İttifaksız 200 bindir. Bunun için daha çok çalışacağız. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantıda partililerin sorunları, talepleri ve yapılması gerekenler konuşuldu.
 

Bakmadan Geçme