CHP'li Ali Öztunç: Kaşıkla verdiklerini kepçeyle alıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, iktidarın pandemide kaşıkla verip kepçeyle geri aldığını söyledi. Esnafa faizle borç verip adına destek diyen iktidarın sadece 10 milyar TL karşılıksız destek verdiğini kaydeden Öztunç, 'ÖTV'nin artırılması, ek önlem paketleriyle 153,5 milyar lira gelir elde edecek. Verdiğinden 15 kat fazlasını vatandaşın cebinden alacak' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, AK Parti’nin salgın döneminde en az yardım yapan ülkeler arasında olduğunu, iktidarın vatandaşa kaşıkla verip, kepçeyle geri aldığını söyledi.  Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı bu yılın ilk üç ayına ilişkin bütçe gerçekleşmelerine inceleyen Öztunç, iktidarın elinde mali alan olmasına rağmen salgından olumsuz etkilenen kesimlere bütçeden doğrudan yardım yapmadığını belirtti.

153.5 Milyar TL gelir 

CHP’li Öztunç, yaptığı yazılı basın açıklamasında “Kamu Maliyesi Raporu’na göre bu yıl bütçe gelirleri, artırılan vergilerin de etkisiyle başlangıçta yapılan tahminlerin 153,5 milyar lira üzerinde gerçekleşecek. Bu fazla gelirin, 37,7 milyar lirası alınan ek önlemlerden, 96,2 milyar lirası tahminlerden daha yüksek seyreden enflasyon, büyüme, dış ticaret ve istihdamdan kaynaklanan vergi dinamiklerinden, 19,4 milyar lirası yeniden yapılandırmadan 21,1 milyar lirası da vergi dışı gelirlerden kaynaklanıyor” dedi. 
 

Bakmadan Geçme