CHP'li Çarman: Vatandaşlar, ekonomik istikrar göremiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Avukat Mehmet Çarman, vatandaşların ekonomik olarak çok zor durumda olduğunu söyledi.

Çarman, “Çoğu işletmeler kapalı, açık olan yerlerde çok zor durumdalar. Vatandaşlar kredilerle ayakta duruyor, çekilen krediler ödenmeyince icralar kaçınılmaz olacaktır. Vatandaşlar ülkede bir gelecek göremiyor. Ekonomik anlamda bir istikrar göremiyor.” dedi.

“Yeni güne zamlarla uyanıyoruz”

Her yeni güne vatandaşların zam ile uyandığına dikkat çeken Başkan Mehmet Çarman şunları söyledi: “Yapmış olduğumuz esnaf ziyaretlerinde görüyoruz ki, esnaflarımız çok zor durumda. Pandemi öncesinde başlayan ekonomik sıkıntılar şuanda esnafımızın belini bükmektedir. Şuanda icralar yasaklandığı için kimsenin evine icra gitmiyor. Ama benim tahminim bu yılın 6. Ayından sonra banka dosyalarının icralık olacağını vatandaşların çok zor duruma düşeceğini tahmin ediyorum. Dileriz ki böyle şeyler olmaz. 2001 yılındaki yazar kasaların fırlatıldığı dönemden daha derin bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Merkez bankası başkanının neden görevden alındığına bakmak gerekiyor. Yeni sabaha vergilerle uyanıyoruz. Özel iletişim vergisi yüzde 7,5’den yüzde 10’a çıkartıldı.  Bir örnek daha vermek gerekirse araçlardan alınan ÖTV arttırıldı. Bu zamlar her ürün için getirildi. Bunlar vatandaşların üzerinde ayrı bir yük.” 

“Virüs, AK Parti iktidarına yaradı”

En geç 1 Mart tarihi itibarıyla esnaf ziyaretleri için daha fazla mesai harcayacaklarını vurgulayan Çarman, “Covid-19 ekonomik krizi daha da derinleştirdi. Virüs Ak Parti iktidarına yaradı. Çünkü tüm dünya bundan etkilendi dolayısıyla bizde bundan etkilendik bahanesine sığınacaklardır. Diğer ülkeler vatandaşlarına, esnaflarına ciddi katkı sağladılar. Bizde ise 5 milyar TL gibi bir bütçe ayrıldı. Bu bütçe ayrılmadan bir hafta önce Cengiz inşaatın 9,5 milyar TL borcunu sildiler. Cengiz inşat büyüktür bu ülkenin vatandaşları! Bu virüs illaki bitecek bundan illaki kurtulacağız. Bu sürecin uzun bir süre devam edeceğini düşünüyorum. Pandemi sürecinde biliyorsunuz vatandaşlarla çok bir araya gelemiyoruz. Pandeminin biraz normalleşmesiyle birlikte en geç 1 Mart gibi esnaf ziyaretlerimize ağırlık vereceğiz.” Diye konuştu.

“Eski kutlamaları göremiyoruz”

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı hakkında da konuşan başkan Çarman, “Gördüğümüz üzere özellikle son 3 - 4 yılda kurtuluş etkinlikleri şehrimizde sönük geçiyor. Bunun nedenini iktidara sormak gerekiyor. Bu yılda sönük geçecek, bu yıl sönük geçmesi normal önümüzde büyük bir salgın var. Bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Umarız önümüzdeki yıl salgın olmadan kurtuluş bayramımızı coşkuyla kutlayabiliriz. Ben şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutluyorum şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme